Hayırlı bir teşebbüs olmayacak

Hayırlı bir teşebbüs olmayacak

Karakalem Dergisi yayın yönetmeni, yazar Metin Karabaşoğlu Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarının bulunmasını istemediğini berterek, "inşallah bulunamaz" dedi.

Kemal Benek'in haberi:

Risale Haber-Karakalem Dergisi yayın yönetmeni, yazar Metin Karabaşoğlu Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarının bulunmasını istemediğini berterek, "inşallah bulunamaz" dedi.

Risale Haber'e konuşan Karabaşoğlu, şunları söyledi:

Üstadın mezarının bilinmemesi gerektiğinden yanayım. Vasiyetnamesi var zaten. Zalim eliyle bile olsa o vasiyet yerine getirilmiş oluyor.

Mezarın bulunması teşebbüsünden şunu anlıyoruz; Bediüzzaman halka malolacak ama bu şekilde bir gelişme çok hayırlı olmayacak. Bazıları Üstadın istemediği bir şekilde gidip mezardan istimdat isteyecekler. Bazıları da Türk-Kürt gerilimi içerisinde rejimin zulmüne uğramış bir Kürt portresi ile ziyaret etmek isteyecek.

Mezarı bulunabilir ama inşallah bulunamaz diyeyim. Cenab-ı Hak müsaade eder, etmez onu bilemiyorum. Üstad Hz. Ali'nin yolunda olduğu için Hz. Ali'nin de kabri belli değil.

Eğer mezar bulunursa o zaman Üstadın vasiyetine uygun bir şekilde Nur talebelerinin mezarın bulunduğu yere yakın nöbet bekleyip, belki broşür hazırlayıp "Bediüzzaman bunu istiyordu" şeklinde vasiyeti de anlatılacak. Mevtaya hürmetten "lütfen Fatihanızı uzaktan okuyun, mezarın başına gitmeyin" vs. şekilde. Veya ziyaret edilecekse nümayişe girmeden; çaput bağlamaktır, su dökmektir bidatlara girmeden, Sünnet-i Seniyyeye aykırı davranışlara engel olunabilir.

İLGİLİ HABERLER:

Ali Katıöz: Eğer Üstadın mezarı bulunursa

Süleyman Çevik:Devletin özür dilemesi demektir

Prof. Dr. Alaadin Başar: Devlet istese de bulamaz

Yrd. Doç. Dr. Cünyet Gökçe: Kabir olayının iki yönü var

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz: Mezar kıyamete kadar meçhul kalır

Cemil Tokpınar: Vasiyet hükmünü icra etti

Ahmed Aytimur: Üstad'ın kabri bulunmasın

Prof. Musa Kazım Yılmaz: Devlet anıt mezar yapmalı

Sadık Yalsızuçanlar: Mezar talimatı iade-i itibardır

Hasan Okur: Mezar bulunsa yine kaybolur

Safa Mürsel: Mezar bilinmez kalmayacak

İhsan Kasım Es-Salihi:Mezar araştırması takdire şayan

Said Özdemir: Said Nursi'nin mezarı araştırılmasın

A.Badıllı: Üstadın mezarını bulamazlar

Erdoğan'ın Said Nursi talimatı