Mezar kıyamete kadar meçhul kalır

Mezar kıyamete kadar meçhul kalır

Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Bediüzzaman'ın mezarının kıyamete kadar meçhuliyetini sürdüreceğini söyledi.

Kemal Benek'in haberi:

Risale Haber-Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Bediüzzaman'ın mezarının kıyamete kadar meçhuliyetini sürdüreceğini söyledi.

Risale Haber'e konuşan Akgündüz, şunları söyledi:

"Bir kaç nokta var. Birincisi; Bediüzzaman Hazretlerinin kabri ile diğer isimlerin kabrini ayru tutmak lazım. Sebebine gelince Bediüzzaman Hazretlerinin kabri konusunda Bediüzzaman'ın henüz vefat etmeden önce kaleme almış olduğu vasiyeti ve mektubu var. Çok açık. Diyor ki; 'Benim kabrim çok yakın birkaç talebem dışında kimse tarafından bilinmeyecek.' İnsanların kabrine yönelik teveccühü arttıracakları ve Risale-i Nur'un manasını unutabilecekleri noktalardan dolayı Kader-i İlahi ona hissettirmiş ve bunu yazmış.

"İkinci nokta Cenab-ı Hakk'ın emriyle emr-i hak Urfa'da vaki olunca cenazesi Halilürrahman'da çok güzel bir yere naklediliyor. Bizzat Bayram abi ve Sungur abiden duymuştum; 'Biz şaşkınlık içinde takip ediyorduk. Çünkü her gün yüzlerce misafir geliyor Üstadın kabrini ziyaret ediyor. Halbuki Üstad benim kabrimi kimse bilmeyecek diyor' demişlerdi. İkinci safhayı 1960 ihtilali sona erdiriyor. İhtilalciler Bediüzzaman'ın dirisinden korktuğu kadar ölüsünden de korkuyorlar. Üstadın kabrini kanuni bir kılıf uydurarak, Abdülmecid Efendiden zorla dilekçe alarak Isparta'da defnediyorlar.

"Üçüncü nokta. Üstad 1960 ihtilalinden sonra gömüldüğü arşivlerde bilinen yerde değil. Abiler vasıtasıyla alınmış kimsenin bilmediği bir mekana götürülmüş ve bir kaç abinin bildiği bir mekana defnedilmiş. Dolayısıyla ne Üstadın rükünleri yerini söyler ne de hükümet arşivlerde belirtilen yerde bulabilir.

"Üstad hazretlerinin bugüne kadar haber verip de doğru çıkmayan haberi yok. Benim kanaatim kabir konusu kıyamete kadar meçhuliyetini sürdürür.

İLGİLİ HABERLER:

Cemil Tokpınar: Vasiyet hükmünü icra etti

Ahmed Aytimur: Üstad'ın kabri bulunmasın

Prof. Musa Kazım Yılmaz: Devlet anıt mezar yapmalı

Sadık Yalsızuçanlar: Mezar talimatı iade-i itibardır

Hasan Okur: Mezar bulunsa yine kaybolur

Safa Mürsel: Mezar bilinmez kalmayacak

İhsan Kasım Es-Salihi:Mezar araştırması takdire şayan

Said Özdemir: Said Nursi'nin mezarı araştırılmasın

A.Badıllı: Üstadın mezarını bulamazlar

Erdoğan'ın Said Nursi talimatı