Devletin özür dilemesi demektir

Devletin özür dilemesi demektir

Nubihar Dergisi sahibi Süleyman Çevik, Bediüzzaman'ın mezarının araştırılmasının devletin Bediüzzaman'dan özür dilemesi, yaptığı haksızlığı bertaraf etmesi anlamına geleceğini söyledi.

Kemal Benek'in haberi:

Risale Haber-Nubihar Dergisi sahibi Süleyman Çevik, Bediüzzaman'ın mezarının araştırılmasının devletin Bediüzzaman'dan özür dilemesi, yaptığı haksızlığı bertaraf etmesi anlamına geleceğini söyledi.

Risale Haber'e konuşan Çevik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet arşivlerinde o dönemde nasıl bir muamele ile Üstadın mezarının Urfa'dan alındığı vardır. Abdülmecid abinin imzasıyla alındığı söyleniyor. Devlet Urfa'dan sonra nereye defnettiğini muhakkak biliyordur. Bilinmeyen bir yerde ise bu çok daha vahim bir şey.

Üstadın mezarının bilinmemesini istemesi bir takım İslami anlayışa uygun olmayacak hareketlerin olabileceğindendir. İnsanların orayı bir mabede çevirmemesi, İslami olmayan bir takım dileklerde bulunmamasıdır. Üstadın mütevaziliğinden kaynaklanan bir şeydir.

İslam alimlerinin mezarının bilinmesine rağmen Üstadın bilinmemesi normal bir durum değil. O yüzden Üstadın mezarının bilinmesi kadar tabii bir şey olamaz. Talebeleri gidip Üstadın mezarından gayri İslami bir talepte bulunacak değiller zaten.

Diğer yandan devletin Bediüzzaman'dan özür dilemesi, yaptığı haksızlığı bertaraf etmesi anlamına da gelir. Bu anlamda önemlidir.

İLGİLİ HABERLER:

Prof. Dr. Alaadin Başar: Devlet istese de bulamaz

Yrd. Doç. Dr. Cünyet Gökçe: Kabir olayının iki yönü var

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz: Mezar kıyamete kadar meçhul kalır

Cemil Tokpınar: Vasiyet hükmünü icra etti

Ahmed Aytimur: Üstad'ın kabri bulunmasın

Prof. Musa Kazım Yılmaz: Devlet anıt mezar yapmalı

Sadık Yalsızuçanlar: Mezar talimatı iade-i itibardır

Hasan Okur: Mezar bulunsa yine kaybolur

Safa Mürsel: Mezar bilinmez kalmayacak

İhsan Kasım Es-Salihi:Mezar araştırması takdire şayan

Said Özdemir: Said Nursi'nin mezarı araştırılmasın

A.Badıllı: Üstadın mezarını bulamazlar

Erdoğan'ın Said Nursi talimatı