Şanlıurfa Bediüzzaman Said Nursi müzesi buhar olmuş

Şanlıurfa Bediüzzaman Said Nursi müzesi buhar olmuş

Şanlıurfa gibi Bediüzzaman Hazretleriyle özdeşleşen bir şehre yakışmadı

Geçtiğimiz sene Eyyübiye Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantısında Şanlıurfa’da Bediüzzaman Said Nursi Müzesi kurulması gündeme geldi. Önerge şeklinde meclise sunulan proje oy birliğiyle kabul edilmişti.

PROJE BİR ANDA BUHAR OLDU

Şanlıurfa Valiliği işbirliği ile yapılacak olan Bediüzzaman müzesi için Şanlıurfa Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinin kesiştiği nokta olan Köprübaşı'nda bulunan, şu an atıl durumda olan ve bir dönem Doğru Yol Partisi il başkanlığı binası olarak da kullanılan bina müze için yer olarak belirlenmişti. Bina gerekli restorasyon yapıldıktan sonra müzeye dönüştürülecekti. Müze çok amaçlı bir kompleks şeklinde olacaktı. Müzenin içinde seminer salonu da yer alacaktı. Tüm restorasyon işlemleri bittikten sonra müzenin içinde Bediüzzaman Said Nursi’ye ait kişisel eşyaları ve eserleri sergilenecekti. Ancak alınan bilgilere göre ise projenin Mehmet Ekinci döneminde mal sahipleriyle anlaşma sağlanamadığı için iptal ediliği öğrenildi.

EKİNCİ NE DEMİŞTİ?

Eyyübiye Belediye Eski Başkanı Mehmet Ekinci, o dönemlerde yaptığı açıklamada müze ile ilgili önemli ifadeler kullanmıştı. Ekinci, “Müzenin üstünde de küçük toplantıların yapılabileceği, seminerin, derslerin, eğitimin yapılabileceği bir alan oluşturmuş olacağız. Bildiğiniz gibi Bediüzzaman Said Nursi hazretleri bizim ilçemiz sınırları içinde bulunan bir otelde vefat etmişti. Bununla ilgili de he yıl burada biliyorsunuz mevlitler düzenleniyor. Bu kapsamda da Şanlıurfa Valiliğimizin de, onlarında görüşü doğrultusunda böyle bir ihtiyaç olduğu dile getirildi. Biz de bu ihtiyacın giderilmesi konusunda ilçe belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa ona hazır olduğumuzu ifade ettik. Oraya da vefat ettiği otele en yakın bulunan bir tarihi mekânı kiralamasını yapıyoruz. Kiralandıktan sonra restorasyonu yapılıp hizmete sunulmuş olacak. Bu bir ihtiyaçtan doğuyor. Burada tabi ki cemaatin bu anlamda bir talebi olur ama biz ihtiyaçtan dolayı böyle bir hizmeti yapmak istedik. Talepten ziyade böyle bir açığı kapatmak adına uğraştık” demişti.

PROJE İPTAL Mİ EDİLDİ?

Ancak alınan bilgilere göre, projenin yaklaşık bir yıl önce eski belediye başkanı Mehmet Ekinci döneminde iptal edilip rafa kaldırıldığı öğrenildi. Öyle ki mal sahipleri ile yapılan görüşmede anlaşma sağlanamadığı için projenin iptal edildiği öğrenildi. Bundan dolayı projenin mevcut Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ile ilgili olmadığı öğrenildi.

Kaynak: Faruk Deveci-Şanlıurfa Olay

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.