Şanlıurfa Bediüzzaman Müzesi hayal oldu!

Şanlıurfa Bediüzzaman Müzesi hayal oldu!

Müze için ayrılan bina satılığa çıktı!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi'nin iki yıldır yapmayı planladığı 'Bediüzzaman Said Nursi Müzesi' halen yapılmazken, yapmayı planladığı metruk bina ise satılığa çıkarıldı.

Valilik de destek veriyordu

Eyyübiye Belediyesi Meclis Toplantısı, 2016 yılının Mayıs ayında büyük İslam bilginlerinden biri olan ve 1960 yılında Şanlıurfa'da vefat eden 'Bediüzzaman Said Nursi Müzesi' kurma kararı almıştı. Şanlıurfa Valiliğinin de destek vereceği proje için Köprübaşı Caddesi'ndeki atıl durumda bulunan taş binada tercih kılındı. Said Nursi'nin vefat ettiği otelin yanında yer alan bu taş binayı restore ederek müzeye dönüştürmeyi planlayan Eyyübiye Belediyesi, aradan geçen yaklaşık iki yıl boyunca Said Nursi Müzesi için bir arpa boyu kadar yol alamadı. Söz konusu yerin kiralanmasını da o dönemde gerçekleştiren Eyyübiye Belediyesinin, bu proje için uzun süre geçmesine rağmen bir çivi bile çakamaması 'Müze projesi rafa mı kalktı?' yorumlarına neden oldu.

"Yapamayacağınız iş için söz vermeyin"

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 2016 yılının kasım ayında yaptığı açıklamada, yapılması planlanan müze içerisinde, Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili eserlerinin yer aldığı alanların olacağını, yine aynı zamanda konferans tarzı salonların yer alacağı bir kompleks öngördüklerini ve söz konusu projeyi bir yıl önce bitireceklerini dile getirmişti. Ancak verilen bu sözün de yerine getirilmediği görülürken, vatandaşlardan projeye yönelik açıklama geldi. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, "Eyyübiye Belediyesi, bu proje için söz verdiğinde çok sevinmiştik, tabi ki  Şanlıurfa'da Bediüzzaman Said Nursi Müzesi'ni görmek isteriz. Çünkü bu müze yapıldığı takdirde şehrimizin turizmi açısından büyük öneme sahip olacaktır. Ancak her zaman olduğu gibi bu proje de lafta kaldı. Söz verilmesinden bu yana iki yıl geçmiş ama bir adım atılmamış. Eğer yapmayacaksanız yapacağınız iş için söz vermeyin" diyerek, Eyyübiye Belediyesi yetkililerine göndermede bulundu.

2 Milyon TL'ye satılık

Bu arada halen atıl durumda bulunan şehrin göbeğindeki taş binaya 'satılık' yazısı asıldığı görüldü. Telefonla ulaştığımız bina sahiplerinden bir vatandaş, binayı 2 Milyon TL'ye satışa sunduklarını söyledi.

Kaynak: Mutlu Güneş-Şanlıurfa Olay

224437.jpg

217498.jpg

212951.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum