Şanlıurfa Bediüzzaman Müzesi 'galiba' unutuldu!

Şanlıurfa Bediüzzaman Müzesi 'galiba' unutuldu!

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Şanlıurfa’daki Eyyübiye Belediyesi Said Nursi adına müze kuracağını ifade etmişti ancak hala düğmeye basılmadı

Geçtiğimiz yıl Kasım ayı Eyyübiye Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, Şanlıurfa’da “Bediüzzaman Müzesi” kurulması kararı oy birliğiyle kabul edilmişti. Valiliğin desteklediği proje kapsamında, Köprübaşı Caddesi’ndeki taş bina, kent mimarisine uygun restore edilerek müzeye dönüştürülecekti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Bediüzzaman Said Nursi adına yapılacak müze alanında incelemelerde bulunmuştu. Belediye Meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda eski Doğru Yol Partisi binası olarak bilinen ve metruk bir şekilde olan bina gerekli yenileme ve restorasyon işlemlerinin ardından Bediüzzaman Said Nursi Müzesi olarak faaliyete geçecekti. Ancak aradan bir yıl geçmesine rağmen bina halen metruk bir halde bulunuyor. Bir yıla aşkın bir süre geçmesine karşın ne Eyyübiye Belediyesi ne de Şanlıurfa Valiliği restorasyon için düğmeye bastı.

VALİLİK İLE KOORDİNELİ YAPILACAKTI

Bediüzzaman Said Nursi’nin vefat ettiği İpek Palas otelinin yanı başında bulunan metruk binanın kiralanıp restorasyon işlemlerine Şanlıurfa Valiliği ile koordineli bir şekilde başlanacağı söylenmişti. Ancak önceki Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna döneminde başlatılan projenin kaldığı yerden devam edip etmeyeceği ise merak konusu oldu.

Hatırlanacağı üzere Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, protokol aşamasının bittiğini ve kısa içinde restorasyon çalışmalarına başlanacağını ifade etmişti. Ancak şu süreye kadar metruk binaya bir çivi bile çakılmış değil.

NASIL BİR MÜZE OLACAKTI?

Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili eserlerinin yer aldığı alanların olduğu kompleks şeklinde bir müze olacak. Müze içinde aynı zamanda konferans ve toplantı salonları da olacak. Müze kısa süre içinde faaliyete geçerse vatandaşta nasıl bir müze yapıldığını görmüş olacak.

Kaynak: Ruhanews

212951.jpg217498.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.