Yerel medya sordu: Bediüzzaman Müzesi unutuldu mu?

Yerel medya sordu: Bediüzzaman Müzesi unutuldu mu?

"Bediüzzaman Müzesi"ne dönüştürüleceği açıklanan taş binada herhangi bir çalışma olmaması yerel medyanın tepkisine yol açtı

Risale Haber-Haber Merkezi

Geçtiğimiz Kasım ayında Şanlıurfa Merkez Eyyübiye Belediyesi Meclisince "Bediüzzaman Müzesi"ne dönüştürüleceği açıklanan taş binada herhangi bir çalışma olmaması yerel medyanın tepkisine yol açtı.

Urfanatik sitesi tarafından "Bediüzzaman Müzesi unutuldu mu?" başlığı ile dikkat çeken haber şöyle:

Şanlıurfa Valiliği işbirliği ile Bediüzzaman Müzesi için Şanlıurfa merkez Hâliliye ve Eyyubiye ilçelerinin kesiştiği nokta olan Köprübaşında bulunan ve bir dönem Doğruyol Partisi il başkanlığı binası olarak kullanılan bina yer olarak belirlendi.

Uzun süredir kullanılmayan kent merkezinde yer alan tarihi eski yapıya Eyyübiye Belediyesi Meclisi tarafından 2016 yılında oy birliği ile Bediüzzaman Müzesi kurulması kararı kabul edildi.

Valiliğin desteklediği proje kapsamında, Köprübaşı Caddesindeki taş bina, kent mimarisine uygun restore edilerek müzeye dönüştürülerek, Üstad Bediüzzaman’a ait kişisel eşyaları ve eserleri sergilenecekti.

Ömrünün en son demlerini Urfa’da yaşamaya çalışan ve “Urfa’nın taşı toprağı mübarektir” diyerek metheden Said Nursi’nin vefat ettiği İpek Palas Otelinin müzeye çevrilmesi için birçok girişimde bulunulmuş ve sonuç alınamamıştı.

Şanlıurfa’da Bediüzzaman Said Nursi adına müze yapacağını açıklayan Başkan Ekinci, bu Ramazan ayında müzenin tamamlanıp hizmete açılacağını duyurmuştu.

15 kasım 2016’da binada incelemelerde bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kiralama işlemleri için protokol aşamasının tamamlandığını, restorasyon çalışmalarına da kısa sürede başlayıp müzeyi önümüzdeki Ramazan ayına yetiştirmeyi planladıklarını söylemişti.

Tarihi binanın Bediüzzaman Said Nursi adına müze olması için yapılan girişimin ardından kaderine terk edilen bina merak konusu oldu. Eyyübiye belediyesi tarafından restore edilerek Bediüzzaman Said Nursi adına müze yapılması planlanan binada çalışmaların yazışmalar yüzünden durduğu iddia edildi.

bediuzzaman_muze.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.