Şanlıurfa Bediüzzaman Müzesi'nin önündeki son engel!

Şanlıurfa Bediüzzaman Müzesi'nin önündeki son engel!

Şanlıurfa’da Bediüzzaman Said Nursi için kent merkezinde bulunan tarihi taş bina müzeye çevrilecekti, ama mülk sahibinin tutumu nedeniyle çalışmalara bir türlü başlanılamıyor

23 Mart 1960 yılında Şanlıurfa’da vefat eden Bedüzzaman Said Nursi için Şanlıurfa’da Eyyübiye Belediyesi tarafından ve Şanlıurfa Valiliği iş birliği ile Köprübaşında bulunan harabe tarihi yapı restore edilip Bedüzzaman Müzesi olarak işlevlik kazanacaktı. Ama Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılan projenin basına yansıması üzerinden neredeyse bir yıl geçmiş olmasına rağmen bir türlü çalışmalar başlatılmadı.

Eyyübiye Belediyesi Kasım 2016 tarihinde yaptığı Meclis toplantısında oy birliği ile aldığı kararla Şanlıurfa’da simge haline gelen ve Şanlıurfa hayranlığı ile bilinen Bedüzzaman Said Nursi adına müze açma kararı aldı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de basın mensuplarına yaptığı açıklama ile öyle bir karar aldıklarını ve en yakın zamanda çalışmalara başlanılacağını belirtmişti. Şanlıurfa Valiliği ile ortaklaşa yürüttüğü bir proje olan Bedüzzaman Müzesi için yer olarak Köprübaşı'nda bulunan tarihi yapı belirtilmişti. O dönemde Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci hızlı bir şekilde binada incelemelerde bulunarak gereken çalışmaların başlatılacağını belirtmişti.

‘Mülk sahibi çok para istiyor’

Ama ne yazık ki yapılan açıklamanın üzerinden yaklaşık bir yıl geçmiş olmasına rağmen gereken çalışmalar bir türlü başlatılmadı. Yetkili kişilerde aldığımız bilgilere göre çalışmaların başlatılmamasının sebebi ise tarihi yapının sahibi olduğu mülk sahiplerinin çok para istemeleri üzerine bir türlü anlaşma sağlanamadığı ve bundan dolayı çalışmalara bir türlü başlanamadığını belirttiler.

Anlaşma sağlandığında çalışmalar başlayacak

Söz konusu tarihi yerin mülk sahipleri uçuk bir fiyat isteyince Eyyübiye Belediyesi ise bir türlü çalışmalara başlayamadı. Mülk sahiplerinin fazla para istemesi çalışmaların başlamasında aksamalara neden olurken belediye yetkililerinden aldığımız bilgilerle şuanda mülk sahipleri ile pazarlık halinde olduklarını orta yolu bir fiyatta anlaştıklarında çalışmalara başlayacaklarını belirttiler.

Kaynak: Urfanatik

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.