Said Nursi'nin vefat ettiği İpek Palas Oteli müze olmuyor, yıkılıyor!

Said Nursi'nin vefat ettiği İpek Palas Oteli müze olmuyor, yıkılıyor!

Otelin müze yapılması beklenirken yıkılacağı iddiası şaşkınlıkla karşılandı

Risale Haber-Haber Merkezi

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin 23 Mart 1960 yılında vefat ettiği Şanlıurfa'daki İpek Palas Oteli, Büyükşehir Belediyesinin kararı ile yıkılacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün kararı ile şehir merkezinde yer alan Kızılay Binası, eski Ticaret Sanayi Odası, Eski hastane, İpek Palas Oteli ve arkasında bulunan bina ve konutların yıkılıp yeşil alana çevrileceği belirtiliyor.

Otelin müze yapılması beklenirken yıkılacağı iddiası şaşkınlıkla karşılandı. 

Merhum Badıllı ağabey müze olması için atın alınmasını istemişti

Merhum Abdülkadir Badıllı ağabey otelin müze olması için gayret göstermişti. 2012 tarihinde, otelin kurulacak vakıf bünyesine alınarak bir bölümünün ''Said Nursi Müzesi''ne dönüştürmek istediklerini açıklayan Badıllı ağabey, ''İstiyoruz ki insanlar gelip otelin o odasını ziyaret ettiklerinde, üstad Bediüzzaman hazretlerinin diğer eşyalarını da burada görsünler, öyle ayrılsınlar'' demişti.

O dönem otel sahipleriyle görüştüklerini fakat ücret konusunda anlaşmaya varamadıklarını söyleyen Badıllı ağabey, ''Ya hükümet tarafından kamulaştırılarak, ya da hali vakti yerinde bir iki zat bunu halletse iyi olur'' şeklinde konuşmuş ve Şanlıurfa Milletvekilliği yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e de durumu ilettiklerini belirtmişti.

Milletvekili Halil Özcan: Müze yapılmalı

Yine o tarihlerde AK Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan, Bediüzzaman Said Nursi’nin Şanlıurfa’da vefat ettiği İpek Palas Otelinin müzeye çevrilmesiyle ilgili çalışmaların olduğunu açıklamıştı. Özcan, “Üstad’ın ruhunun Urfa’da olduğuna inanıyorum. O Urfa’yı çok sevdiğini belirtmiştir. Onun anısına burada vefat ettiği oteli müzeleştirmek için çalışmalarımız var. Ancak, sahibiyle yaptığımız görüşmede fiyat konusunda anlaşamadık. Yine de görüşmelerimiz sürüyor. Ayrıca eğer Şanlıurfa’da yaşayan alimler müzesi yapılırsa Üstada da orada yer verilir” şeklinde konuşmuştu.

Otel sahibi Çadırcı: Vefat ettiği odaya müşteri almadık

Otel sahibi Mehmet Çadırcı da Said Nursi'nin vefat ettiği odayı hiç değiştirmeden mescit olarak kullandıklarını belirterek, ''O zat burada vefat ettiğinden beri biz bu odaya müşteri almadık. Tadilat yaptığımız dönemde de o odanın şeklini değiştirmedik, oda numarasını dahi '27' olarak bıraktık'' demişti.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum