Regaip gecesi hangi dualar okunmalı? 2019 Regaip Kandili duaları ve anlamları

Regaip gecesi hangi dualar okunmalı? 2019 Regaip Kandili duaları ve anlamları

Dua bir Müslüman'ın en önemli göstergesidir. Dua İslam dininde tüm ibadetler kadar önemlidir. Bu nedenle Regaip Kandili duaları bugün itibari ile çokça aranıyor. Regaip Kandili'nde hangi dualar okunur?

7 Mart 2019 Perşembe günü itibari ile mübarek Regaip Kandili gelip çattı. Milyonlarca Müslüman bu mübarek gecenin nurundan ve faziletinden istifa etmek için elinden geleni yapacaklar. Regaip Kandili'nde Cenab-ı Hakk'ın bağışlayıcılığı ve mağfireti yer yüzüne yayılacak. Bu nedenle Regaip Kandili dua etmek çok kritik önem taşıyor. Regaip Kandili duaları nelerdir? Regaip Kandili'nde hangi dualar okunur? Cevapları burada...

REGAİP KANDİLİ OKUNACAK DUALAR NELERDİR?

Regaip Kandili dinimizde üç ayların habercisi olarak görülür. Bu nedenle bu gece yapılacak pek çok ibadet vardır. Özellikle Regaip gecesi kılınacak namazlar önemlidir.

Kandil geceleri Cenab-ı Hakk'a yakınlaşmak için büyük bir fırsattır. Bunun da yolu dua etmekten geçer. Kul ile Cenab-ı Hak arasında aracısız bir iletişim olan duanın önemi ve fazileti büyüktür.

  • Peygamber Efendimiz'in özel duası

Kainatın Efendisi Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) kandilde okuduğu özel dua şöyledir;

"Allah'ım sen çok affedicisin. Affetmeyi seversin. Beni bağışla!" (Tırmizi)

  • Kadir Suresi'nin okunuşu

Regaip Kandili'nde Kadir Suresi okumak da faziletlidir. Surenin okunuşu şöyledir; 

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- İnna enzelnahü fiy leyletilkadr

2- Ve ma edrake ma leyletülkadr

3- Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr

4- Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr

5- Selamün hiye hatta matle'ılfecr

“Bi’smi’llâhi’r- rahmâni’r- rahîm. Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa‘bân ve belliğnâ ramazân. Vahtim lenâ bi’l-îmân ve yessir lenâ bi’l- kur’ân.”

Türkçe Anlamı: Rahman ve rahim Allâh’ın adıyla. Allâh’ım! Bizlere Receb ayını Şa‘ban ayını mübarek kıl. Bizi Ramazan’a kavuştur. (Ömrümüzü) Îmân ile bitirmeyi nasîb eyle. Kur’ân’ı bize kolaylaştır.

“Sübhâna’llâhi’l- hayyil- kayyûm.”

Türkçe Anlamı: Ezelî ve ebedî hayat sâhibi Allâh’ım! Yaratıkların her işinde hâkim ve kâim olan Allâh’ım! Seni tüm noksan sıfatlardan tenzîh ederim.

“Sübhâna’llâhi’l- ehadi’s- samed.”

  • Regaip Gecesi okunacak bir başka dua

Ey kalbleri evirip çeviren Sultanlar Sultanı! Bizim kalblerimizi de, onların kalblerini de sevdiğin ve hoşnut olduğun güzelliklere çevir! Ya Rabbi! Sen bizlere bizi aşan istidat ve kabiliyetler ver ve lutfedeceğin bu kabiliyetleri senin rızan yolunda kullanmayı bizlere nasip eyle ya Rabbi! Sen bizlere peygamberleri donattığın sıfatları lutfet lakin biz lutfedeceğin bu sıfatları tefahur vesilesi yapmayalım ve hep kendimizi sıfır görelim ya Rabbi!

Cümlemize vicdan genişliği lutfet Kalplerimize inşirah bahşet. Bizleri kollektif şuura sahip kullarından kılVe bizleri müttakilere rehber eyle ya Rabbi! Ey yüceler yücesi olan Allahım/ Biz ümmeti Muhammedin dağınıklığını gider. Bize ve ülkemize birlik ve dirlik ver. Bütün dünyaya da huzur ve barış nasibeyle.. Kalplerimizi birbirene ısındır ve Bizleri birbirimize sevdir. Dünyanın dört bir tarafında hizmet eden kardeşlerimiziBizlerle beraber ihlas-ı etemme muvaffak kıl ya Rabbi!

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.