Regaip Kandili'nde hangi namazlar kılınır? Regaip Kandili namazları

Regaip Kandili'nde hangi namazlar kılınır? Regaip Kandili namazları

Bugün Regaip Kandili. Bu mübarek gece için her Müslüman farklı ibadetler ile geceden kat kat sevap ile nasiplenmek istiyor. Cenab-ı Hakk'ın yapılacak ibadetleri kat kat ödüllendireceği Regaip Kandili'nde hangi namazlar kılınmalı?

Namaz dinimizin direğidir. Dinimizde 5 vakit farz olan namaz dışında bazı günlere özel namazlar da 'nafile namazlar' olarak kılınabilir. Kandil geceleri namaz kılmak kat kat sevap ile karşılık bulur. Regaip Kandili namazları ile vatandaşlar bu gece Allah'ın huzurunda durarak amel defterlerini doldurmak istiyorlar. Peki Regaip Kandili kılınacak namazlar nelerdir?

REGAİP KANDİLİ NAMAZI HANGİSİDİR?

7 Mart 2019 Perşembe günü itibari ile mübarek Regaip Kandili'ne erişmenin mutluluğunu yaşıyor. Regaip Gecesi namazları bu gece için yapılacak en önemli ibadetler arasında yerini alıyor.

2019 Regaip Kandili namazlarına baktığımızda, Regaip gecesine özel bir namaz bulunmasa da, pek çok nafile namaz bu gece için uygundur.

  • On iki rekatlık Regaip Kandili namazı

Bu gece kılınabilecek namazlar içinde on iki rekatlık nafile bir namaz da mevcut. Oruç tutanların iftar yaptıktan sonra kılabileceği bu namaz akşam namazının hemen arkasından kılınabilir. 'Niyet ettim Regaip kandili için nafile namaz kılmaya' dedikten sonra;

Her rekatta Fatiha'dan sonra üç kere 'kadir suresi' ve on iki kez 'ihlas suresi' okunur. 

12 rekat böyle kılındıktan sonra son rekatın bitişinde oturulup, namazdan çıkılır. Ardından yetmiş kere; 

“Allahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyil ümmiyyi ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim.”

“Allah’ım, ümmî nebî Efendimiz Muhammed’e, âline ve ashâbına salât u selâm eyle!” duâsı okunacakdır.

  • 2 Rekatlık Tecehhüd Namazı

Regaip Gecesi kılabileceğiniz bir başka nafile namaz ise 2 rekatlık namazdır. 'Niyet ettim Allah Rızası için Tecehhüd Namazı kılmaya' diyerek niyet edin. Ardından tekbir ile namaza başlayın.  Subhaneke, Fatiha ve bir süre okuyun. Ruku ve iki secdenin ardından ayağa kalkıp ikinci rekata başlayın. Fatiha'yı okuyun, ardından Kur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okuyun. Ardından oturarak Ettiyahatü, salli barik ve rabbena dualarını okuyun. Selam vererek namazdan çıkın.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.