Regaip Kandili ibadetleri nelerdir? 2019 Regaip gecesi yapılacak ibadetler

Regaip Kandili ibadetleri nelerdir? 2019 Regaip gecesi yapılacak ibadetler

7 mart cuma günü itibari ile bir yıla yakın süredir yolunu gözlediğimiz Regaip Kandili'ne kavuştuk. 2019 Regaip Kandili ibadetleri ile vatandaşlar bu önemli geceyi dolu dolu geçirmek istiyor. Peki Regaip gecesi nasıl ibadet edilir?

Milyonlarca Müslümanın heyecanla beklediği gün gelip çattı. 2019 Regaip Kandili 7 Mart 2019 Cuma akşamı itibari ile Türkiye ve İslam Alemi'nde idrak edilecek. Bu mübarek gece aynı zamanda bizlere üç ayları müjdeleyecek. Recep ayının ilk cuması olan Regaip Kandili'nde nasıl ibadet etmeliyiz? Regaip Kandili ibadetleri nelerdir? İşte aranan soruların cevapları...

Regaip Kandili ibadetleri

REGAİP KANDİLİ İBADETLERİ

Dinimizde çok ehemmiyet verilen Regaip Gecesi, Yüce Allah bereketini ve yardımlarını kullarından esirgemeyecek. İşlenen sevaplar amel defterlerine kat kat fazla yapılacak. Keza yapılan dualar her zamankinden de makbul olacak. Bu nedenle Regaip gecesi ibadet etmek çok önemlidir.

Regaip Kandili ibadetleri ise;

  • -Regaip gecesinin gündüzünde oruç tutmak

Sabaha doğru sahura kalkarak, Regaip gününü oruçlu geçirmek dinimizde çokça övülmüştür. Peygamber Efendimiz (sav) bu konuda;

“Recep ayındaki oruçtan sordum. Bana şu cevabı verdi: İbn Abbas’ı (r.a.) dinledim şöyle demişti: “Resulullah Recep ayında bazı yıllarda öyle oruç tutardı ki biz; galiba hiç yemeyecek (ayın her gününde oruç tutacak) derdik. (Bazı yıllarda da öyle) yerdi (ki biz galiba hiç oruç) tutmayacak derdik. (Ebu Davud, Sünen, K. Savm 56, (II, 811)) demiştir.

  • Kaza ve Nafile namazlar kılmak

Regaip Kandili boyunca gerek gün içinde, gerek Regaip gecesinde geçmişten kalan kaza namazları kılmak çok değerlidir. Bu ibadetlerin sevapları katlanacaktır. Keza nafile ibadetler de her kandil gecesi olduğu gibi Regaip gecesi de kat kat mükafatlandırılacaktır. Bu namazlar tesbih ve hacet namazlarıdır. 

  • Kur'an okumak ve okunan yerlere katılmak

Kur'an okumayı biliyorsanız evinizde okumak, bilmiyorsanız camilerde veya dini yerlerde okunmasına katılmak Regaip gecesi için yapılacak güzel ibadetlerdendir. 

Peygamber Efendimiz (asm), Kur'an okumanın önemini şöyle belirtiyor; “Kalbinde Kur’an’dan bir miktar bulunmayan kimse harap ev gibidir.” (Tirmizî, Fazâilü’l-Kur’ân 18)

Bu nedenle Regaip gecesini Kur'an-ı Kerim dolu geçirmek ehemmiyetlidir.

  • Allah'tan af dilemek ve tevbe etmek

Cenab-ı Hak bağışlayıcı özelliğini kandil geceleri gibi önemli gecelerde daha çok lütfeder. Bu nedenle kandil geceleri gibi önemli gecelerde geçmiş günahlar için tevbe ve istiğfar etmek, Allah'tan af dilemek ahiretinize yapacağınız yatırımdır.

  • Peygamber Efendimiz'e (s.a.v) Salat'u Selamlar getirmek

Kandil geceleri gibi önemli gecelerde Kainatın Efendisi Hz. Muhammed'i anmak ve ona salat'ü selamlar getirmek de bu geceyi değerlendirirken unutmamanızı tavsiye edeceğimiz noktalardandır. 

  • Fakirleri Sevindirmek ve sadaka vermek
  • Zikir yapmak

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.