FETÖ'yü yazan Aziz Üstel'den Said Nursi'ye büyük iftira

FETÖ'yü yazan Aziz Üstel'den Said Nursi'ye büyük iftira

Star yazarı Üstel'in bu yanlışını düzeltmesi bekleniyor

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Star yazarı Aziz Üstel, FETÖ üzerinden Said Nursi'ye büyük bir iftirada bulundu.

Üstel, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı: "Ne zaman Fetullah Gülen'den söz edilse, Ramiz Efendi, Fuat Doğu, Said-i Nursi, Turgut Sunalp, Kasım Gülek, Şükrü Paşa, Graham Fuller isimleri hemen öne çıkar. FETÖ'nün kurulmasında bu kişilerin çok büyük katkısı vardır."

Kur'an'ı ve Hadisi bile tahrif eden Risale-i Nur'a ne yapmaz?

Üstel'in iftirası şaşkınlıkla karşılandı. O kadar çok yazıldı, söylendi ki Üstel için bir kez daha tekrar edelim.

FETÖ, Kur'an-ı Kerim ve Hadis-i Şerifler başta olmak üzere bir çok kutsalı nasıl kötüye kullandıysa Said Nursi'nin adını ve Risale-i Nur'ları da benzer şekilde su-i istimal etti.

Hayattayken Said Nursi'yle görüşmeyecek kadar farklı fikirler taşıyan F.Gülen, "Bediüzzaman Said Nursi zamanında yaşadım ve adını da duydum, Risale-i Nurları da duydum. Ancak her Erzurumlu gibi bizde biraz Turancılık vardı. Onun için ziyaret etmedim Bediüzzaman’ı” ifadelerini kullanmıştı.

F.Gülen'in en büyük kötülüklerinden birisi de Said Nursi, Risale-i Nur'a oldu

Zamanla Nur talebelerinin içine girmeye çalışan F.Gülen, daha 1970'lerde kendi yolunu çizmiş ve Diyanet'teki görevini sürdürmüştü. Verdiği vaazlarda hiç bir zaman Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur isimlerini zikretmeyen F.Gülen, son zamanlarda ara sıra bahsetse de bunun sebebi daha sonra anlaşıldı.

Said Nursi'nin "tek harfini bile değiştirmeyin" dediği Risale-i Nur eserlerini Said Nursi'nin hayatta olan talebelerinin karşı çıkmasına rağmen inadına sahteleştiren, tahrif eden F.Gülen'in en büyük kötülüklerinden birisi de Said Nursi, Risale-i Nur ve cemaat kavramlarına oldu.

Gerek Diyanet'in gerekse de TBMM'nin raporlarında bile FETÖ'nün Said Nursi ve Nur talebeleriyle ilgisi olmadığı resmi raporlarda yer aldı. 

Bütün bunlar ortadayken okuyan, eli kalem tutan Aziz Üstel gibi bir ismin FETÖ'yü Said Nursi ile ilintili göstermesi büyük bir hata ve yanlışlık olarak değerlendirildi.

Üstel'in bu yanlışını düzeltmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum