Fetullah Gülen: 1971'de Nurcu değilim, 2000'de 'Nurcu olmadığımı defalarca belirttim'

Fetullah Gülen: 1971'de Nurcu değilim, 2000'de 'Nurcu olmadığımı defalarca belirttim'

Nurcu olmadığını yazılı ve sözlü olarak her zaman vurguladı

Risale Haber-Haber Merkezi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, mahkeme tarafından sorgulandığı dönemlerde Nurcu olmadığını yazılı ve sözlü olarak her zaman vurguladı. Geçtiğimiz dönemde Cumhuriyet gazetesindeki yazı dizinde bununla ilgili iki örnek verildi:

YIL 1971: NURCU DEĞİLİM

"Gülen, 12 Mart 1971 muhtırasından sonra “irtica propagandası” yaptığı gerekçesiyle 6 ay tutuklu kaldı. Yargılandığı davada 3 yıl hapse mahkûm oldu ve bu ceza Askeri Yargıtay’ca da 1973’te onandı. Ancak 1974’te çıkan Af Kanunu ile davanın düşürülmesine karar verildi. 54 sanıklı bu davada, kendisi ve kendisine bağlı bulunan birkaç kişi dışında yargılanan tüm sanıklar Nurcu olduklarını kabul ederken, Gülen bunu inkâr etti. 

YIL 2000: NURCU OLMADIĞIMI DEFALARCA BELİRTTİM

"Dönemin DGM savcısı Nuh Mete Yüksel, 2000 yılında Gülen hakkında “laik devlet yapısını değiştirerek, dini kurallara dayalı bir devlet düzeni kurmak amacıyla örgüt kurmak suçundan” dava açtı. Dava Ankara 2 No’lu DGM’de görüldü. Gülen, avukatları aracılığıyla verdiği savunmada bir kez daha Nurcu olduğunu kabul etmedi: “Müslüman olmak dışında Nurculuk, vb. hiçbir akıma mensup değilim. Şimdiye kadar ‘ci, cu’ gibi değerlendirmelerin ayrımcılık manasına geldiğini, bu bakımdan Müslüman olmak dışında hiçbir akıma mensup bulunmadığımı ve dolayısıyla Nurcu olmadığımı defalarca belirttim.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum