Şeyh Said, Seyit Rıza ve Said-i Nursi'nin mezar yerini bilen yok

Şeyh Said, Seyit Rıza ve Said-i Nursi'nin mezar yerini bilen yok

Muhsin Kızılkaya

RİSALEHABER

HaberTürk yazarı Muhsin Kızılkaya, ses sanatçısı Yıldız Tilbe'nin Said Nursi, Şeyh Said ve Seyit Rıza ile ilgili paylaşımlarının ardından "kazıktan kurtulmuş bir davar sürüsünün Yıldız Tilbe’yi parçalamak üzere harekete geçtiğini" haber sitelerinde okuduğunu söyledi.

Kızılkaya, "Neymiş, idam edilmelerinin yıldönümünde Seyit Rıza ve Şeyh Sait’in fotoğraflarını paylaşarak, “Allah’ın rahmeti üzerinize olsun” demiş" şeklinde yazdı.

Üç ismin mezar yerinin bilinmediğini belirten Kızılkaya'nın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"Bugün üç kişinin mezarının yerini bilen yok bu memlekette. Şeyh Sait, Seyit Rıza ve Said-i Nursi’nin… Seyit Rıza ve Şeyh Sait’i devlet astı, Bediüzzaman ise eceliyle öldü. 

"Devlet; ertesi gün Elazığ’dan geçecek Mustafa Kemal Atatürk belki kendisini af eder diye gelip teslim olan Seyit Rıza’yı, şehrin ışıkları kesik olduğu için araba farının ışığı altında gece yarısı abuk sabuk bir yargılamayla hemen astı, cesedini bilinmeyen bir yere gömdüler. Şeyh Sait’e ise, hukukçu olmayan savcı söz vermişti, konuşursa eğer birlikte kuzu çevireceklerdi, savcının istediği her şeyi söyledi, kuzu muzu kaldı başka bahara. Onun da na’şı kayıplara karıştı aniden. Bediüzzaman ise eceliyle vefat etti. Urfa’da gömüldüğü yerden çıkarıp kimsenin bilmediği bir yere götürdü kemiklerini darbeciler.

Yıldız Tilbe, “idam edilen, suçunun cezasını canıyla ödemiştir zaten, yapmayın etmeyin” dedi, “Kürt değilim çünkü Kürtçe bilmiyorum, Kürt kızıyım, Türkçeyim, Türkiyeliyim” diye bağırdı ama nafile… Sen misin ölüye rahmet okuyan!

Yıldız Tilbe benim gözümde tekrar insanlığa yakın devasa bir yıldız mertebesine ulaştı.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.