Said Nursi, yaşlandırma uygulaması FaceApp'in sonrasını bile anlatmış

Said Nursi, yaşlandırma uygulaması FaceApp'in sonrasını bile anlatmış

Bundan 84 yıl önce ne internet vardı ne de Faceapp uygulaması

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Son günlerde sosyal medya, yaşlandırma uygulaması FaceApp ile çalkalanıyor. Bir çok kullanıcının yanında siyaset, sanat, spor ve sinema ünlüleri de 40-50 yıl sonraki yaşlanmış hallerini gösteren fotoğrafı yayınlıyor.

İnsanların eğlence aracı olarak kullandığı yaşlandırma uygulaması FaceApp, Bediüzzaman Said Nursi'nin sözlerini hatırlattı.

Bundan 84 yıl önce ne internet vardı ne de Faceapp uygulaması. Ancak Kur'an ve Hadisleri tefsir eden Bediüzzaman Hazretleri inkar edilemez bir hakikati "mânevî bir sinema ile" görmüş ve uyarmıştı.

İşte Said Nursi'nin, sadece Faceapp gibi yaşlanmayı değil ölümü, kabir hayatını ve ahiret gününü de hatırlatan o sözleri:

Mânevî bir sinema ile elli sene sonraki vaziyetleri bana göründü

"Bir zaman, Eskişehir Hapishanesinin penceresinde, bir Cumhuriyet Bayramında oturmuştum. Karşısındaki lise mektebinin büyük kızları, onun avlusunda gülerek raksediyorlardı. Birden, mânevî bir sinema ile elli sene sonraki vaziyetleri bana göründü. Ve gördüm ki, o elli altmış kızlardan ve talebelerden 40-50'si, kabirde toprak oluyorlar, azap çekiyorlar. Ve 10 tanesi, 70-80 yaşında çirkinleşmiş, gençliğinde iffetini muhafaza etmediğinden sevmek beklediği nazarlardan nefret görüyorlar kat'î müşahede ettim.

Acınacak hallerine ağladım

"Onların o acınacak hallerine ağladım. Hapishanedeki bir kısım arkadaşlar ağladığımı işittiler. Geldiler, sordular. Ben dedim: "Şimdi beni kendi halime bırakınız, gidiniz.

Ehl-i dalâlet ve sefahetin elli altmış sene sonraki vaziyetleri onlara gösterilseydi

"Evet, gördüğüm hakikattır, hayal değil. Nasıl ki bu yaz ve güzün âhiri kıştır; öyle de, gençlik yazı ve ihtiyarlık güzünün arkası kabir ve berzah kışıdır. Geçmiş zamanın elli sene evvelki hâdisatı sinema ile hal-i hazırda gösterildiği gibi, gelecek zamanın elli sene sonraki istikbal hâdisatını gösteren bir sinema bulunsa, ehl-i dalâlet ve sefahetin elli altmış sene sonraki vaziyetleri onlara gösterilseydi, şimdiki güldüklerine ve gayr-ı meşru keyiflerine nefretler ve teellümlerle ağlayacaklardı."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum