Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu? Regaip Orucu nedir?

Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu? Regaip Orucu nedir?

Müslümanların bir yıla yakın süredir yolunu gözlediği Mübarek Regaip Kandili gelip çattı. Yarın tüm İslam Alemi üç ayların habercisi olan kandili idrak edecek. Peki Regaip Kandili orucu nedir? Regaip orucunun faziletleri nelerdir?

Müslümanların beklediği gün yarın. 7 Mart 2019 Perşembe günü itibari ile Mübarek Regaip Kandili'ni idrak etmeye başlayacağız. Vatandaşlarımız bu mübarek gün ve geceyi ibadetlerle, dualarla ve hayırlı işlerle idrak etmek istiyor. Bu kapsamda Regaip Kandili orucu da önem arz ediyor. Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu? sorusu merak ediliyor.

REGAİP KANDİLİ ORUÇ TUTULUR MU?

Regaip Kandili'ni değerlendirmek isteyenler bu mübarek gecenin gündüzünde oruç tutabilir. Bunun için bu gece saatlerinde sahur yapmak ve niyet etmek gereklidir. Ardından gün boyu Ramazan orucu gibi oruç tutulabilir. 

REGAİP KANDİLİ ORUCU NEDİR?

Regaip Kandili üç ayların habercisidir. Recep Ayı'nın ilk Cuma günü idrak edilir ve Regaip Orucu da bu mübarek günde tutulan oruca verilen isimdir.

Regaip Kandili oruç tutmak isteyenler bir sonraki günü de oruçlu geçirmelidir. Bir sonraki günün üç ayların başlangıcı olduğunu düşünürsek bunun da fazileti yüksektir.

Regaip Kandili orucu farz değil, nafile bir oruçtur. İsteyen tutmayabilir. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.