Regaip Kandili hangi gün? 2019 Regaip Kandili ibadetleri nelerdir?

Regaip Kandili hangi gün? 2019 Regaip Kandili ibadetleri nelerdir?

Milyonlarca Müslümanın merakla beklediği gün gelip çatmak üzere. Mübarek Regaip Kandili çok yaklaştı. Günün nurundan faydalanmak isteyen Müslümanlar 2019 Regaip Kandili hangi gün? diye soruyor.

2019 yılının ilk kandili için geri sayım başladı. Üç ayların da gelişini müjdeleyen 2019 Regaip Kandili yaklaştı. Milyonlarca Müslüman önümüzdeki günlerde kandili idrak edecek. Peki Regaip Kandili hangi gün? Regaip Kandili için plan yapanlar için Regaip Kandili ibadetleri de haberimizin içeriğinde yer alıyor.

Dinimizdeki önemli günlerden biri olan Regaip Kandili, kelime olarak 'bir şeyi çok istemek, beklemek, arzulamak' gibi anlamlara gelen 'Reğip' veya 'Reğibe' kelimelerinden gelmektedir ve Arapçadır. Dinimizde ise bu kandil üç ayların gelişine işaret eder.

2019 REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Müslümanların bir yıla yakın süredir iple çektiği günler yaklaştı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği 2019 yılı Dini Günler Takvimi içinde 2019 Regaip Kandili tarihi;

7 Mart 2019 Perşembe günü olarak görülüyor. Bu tarihten hemen bir gün sonra ise, yani 8 Mart 2019 Cuma günü de Üç Aylar başlayacak.

2019 REGAİP KANDİLİ İBADETLERİ

Müslümanlar pek çok önemli gecede olduğu gibi, bu mübarek geceyi de ibadet ve dua ile geçirerek amel defterlerini güzel doldurmak istiyorlar. Bu yüzden Regaip Kandili boyunca yapılacak ibadetler büyük önem arz ediyor.

Bu geceye özel bir ibadet bulunmasa da, pek çok ibadeti bu geceye özel olarak yapmak, bu mübarek geceden alınacak fazileti katlayacaktır.

Regaip Kandili geldiğinde yapılacak ibadetlere baktığımızda;

- Vakit Namazları kılmak: Vakit namazlar kandil boyunca daha çok sevap almanızı sağlar. Özellikle camilerde cemaat ile kılınan namazların fazileti çokçadır.
- Nafile Namazlar: Bu gece için Tesbih Namazı ve Hacet Namazı gibi nafile namazlar da bu geceyi güzel geçirmenize yardım eder.
- Oruç tutmak: Regaip Kandili'nin öncesinde oruç tutmak da bu geceden alınacak fazileti katlayacaktır.
- Kur'an-ı Kerim okumak
- Bu gece ile ilgili hadisler okumak
- Peygamber Efendimiz'e Salat'u Selamlar getirmek
- Tövbe ve istiğfar etmek. Ayrıca zikir çekmek
- Camilerdeki sohbetlere katılmak
- Hayırlı işlerde bulunmak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.