PKK'nın stratejisi çöktü! Kaçıyorlar

PKK'nın stratejisi çöktü! Kaçıyorlar

PKK terör örgütünün, Cizre, Silopi ve Sur'da başlattığı şehir savaşı stratejisi başarısızlıkla sonuçlandı. Teröristler Kandil'in talimatıyla geri çekilmeye başladı.

Terör örgütü, Cizre ilçesiyle başlayan şehir savaşı stratejisindeki yenilgiyi kabul etti, kırsaldan gönderilen teröristler Kandil'in talimatıyla geri çekiliyor. Tespit, güvenlik güçlerinin istihbarat raporlarından.

Şehir savaşında başarısız olan terör örgütü PKK, gönderdiği teröristleri kırsal alana çekmeye başladı. PKK'nın Cizre ilçesinde başlattığı Sur ve Silopi ilçeleriyle sürdürmeye çalıştığı kıra dayalı şehir savaşı stratejisi çöktü. Bu tespit teslim olan terörist ifadeleri, telsiz ve telefon dinlemeleriyle toplanan istihbarat raporlarına dayanıyor.

TERÖRİSTLER GERİ ÇAĞIRILIYOR

Buna göre örgüt büyük kayıplarına neden olan halk desteği bir yana halkın tepkisiyle sonuçlanan yöntemi terk etmeye karar verdi. Bu yöntemin başarısızlığını yerel örgütlenmelere yıkmaya çalışan üst yönetim ilçelere gönderdiği teröristleri geri çekmeye başladı.

BAYIK'IN YÖNETİCİSİ TESLİM OLDU

Yüksekova'ya iletilen "geri çekilin" talimatının ardından teslim olmalar başladı. Cemil Bayık tarafından Yüksekova'ya gönderilen yönetici düzeydeki bir terörist beraberinde getirdiği 6 teröristle birlikte teslim oldu.

Kaynak: CNN Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.