Gemilerin karaya oturduğu Sapanca Gölü'ne 5 aylık içme suyu yağdırıldı
Etkili olan sağanak yağış sonrasında Sapanca Gölü’nde son iki yılın en yüksek su seviyesi ölçüldü. Geçtiğimiz yıl karaya oturan tekneler ile gündem olan gölde, su seviyesi 30,56 metreye ulaştı
Marmara Bölgesi'nin en önemli içme suyu kaynaklarından biri olan Sapanca Gölü, son yağışlarla birlikte yeniden yükselişe geçti. Geçtiğimiz yıl su kotu 28,98 metreye kadar düşen, iskelelerin karada kaldığı gölde su seviyesi, son iki yılın en yüksek su seviyesini görerek 30,56 metreye ulaştı.
4 AYLIK İÇME SUYU YAĞDI
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) verilerine göre, 1 Ekim tarihinde 29,87 metre olarak ölçülen gölün su seviyesi, kısa sürede yaşanan hızlı artışla birlikte gözle görülür bir yükseliş kaydetti.
Birkaç gün içerisinde şehrin 4 aylık içme suyunun göle yağdığından bahseden SASKİ Genel Müdürü Seyit Sakallıoğlu, Yağışlı mevsimlerin gelmesiyle birlikte göldeki artışın devam edebileceği ve şehrin 4 aylık su ihtiyacı olan 32 milyon metreküp suyun göle takviye olduğunu ifade etti.
Türkiye
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.