Maşallah! Türkiye'de su yılı yağışlarında 66 yılın rekoru kırıldı
Türkiye'de 1 Ekim 2025-30 Eylül 2026 dönemini kapsayan 2026 su yılı yağışları, uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 29 artarak son 66 yılın en yüksek seviyesine ulaştı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2026 Su Yılı 12 Aylık Alansal Kümülatif Yağış Raporu'ndan derlenen bilgilere göre, 1 Ekim 2025-30 Eylül 2026 tarihlerini kapsayan 12 aylık dönemde Türkiye genelinde metrekareye ortalama 741,6 kilogram yağış düştü.
Türkiye'nin su yılı yağış normali metrekareye 573,4 kilogram, 2025 su yılı yağış miktarı ise 422,5 kilogram olarak kayıtlara geçti.
Böylece 2026 su yılı yağışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 76, uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 29 artarak son 66 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.
Yağışlar, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Bursa, Kastamonu, Malatya, Gümüşhane, Rize, Artvin, Erzurum ve Bayburt çevrelerinde yer yer normallerine göre yüzde 20'ye kadar azalırken, Ayvalık, Antalya, Mersin, Siirt, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde yüzde 60'ın üzerinde arttı.
Bölgesel yağışlar, Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinin tamamında hem normallerinin hem de geçen yılın üzerinde gerçekleşti.
Su yılı yağışlarında Akdeniz Bölgesi'nde son 66, Doğu Anadolu Bölgesi'nde son 38, İç Anadolu Bölgesi'nde son 15, Ege Bölgesi'nde son 11 ve Karadeniz Bölgesi'nde son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşıldı.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise su yılı yağışları geçen yılın 3 katını aştı.
aa
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.