Nur talebeleri Mekke’de buluştu

Nur talebeleri Mekke’de buluştu

Nur talebelerinin Mekke buluşmaları bugün gerçekleştirildi.

Mehmet Arslan’ın haberi

Risale Haber-Nur talebelerinin Mekke buluşmaları bugün gerçekleştirildi. 800 civarında erkek ve bayan nur talebesinin katıldığı buluşmada önce yemek yenildi. Mehmet Paksu’nun sunduğu program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Mekke'li Seyyitlerden Muhammet Elmas'ın Arapça hoş geldiniz ve açılış konuşmasını Suriyeli Selim kardeş tercüme etti. Ali Vapurlu'nun duygulu yaptığı ders ile program devam etti.

Abdulhamid Doğan, Mekke'deki hizmetin tarihçesini anlatırken, Bekir Berk ve Alaaddin Köseoğlu ile başlayan ve şimdilerde binlerce kişinin katılımı ile yapılan Mekke Buluşmalarına kadar hizmetlerin büyüdüğünü duygu yüklü ifadelerle anlattı.

Dr. Sena Demirci haccın tarifi ve manasıyla ilgili konuşurken, Said Özadalı meşrebi ne olursa olsun, her cemaatin Mekke ve Medine dersanesinde Üstadın Medresesinde kaynaştığını, 2015 yılının Bediüzzaman yılı olacağını anlattı.

Azarbeycan’dan 53 hizmet gönüllüsünün de bulunduğu programda onlar adına İsmail kardeş oradaki ve Rusyadaki hizmetleri Azeri şivesiyle anlattı.