Kabirde Üstad son noktayı koymuş

Kabirde Üstad son noktayı koymuş

Yeni Asya Gazetesi yazarı Süleyman Kösmene, kabir meselesini RisaleHaber'e değerlendirdi


Nurettin Huyut'un haberi

RisaleHaber - Yeni Asya Gazetesi yazarı Süleyman Kösmene, kabir meselesini RisaleHaber'e değerlendirdi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarının ortaya çıkarılması tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu konuda Üstad Hazretleri son noktayı koymuş, üzerine gitmek doğru olmaz diye düşünüyorum. Nurcular buna razı olmaz… Sanmıyorum hiçbir Nur Talebesi bunu istesin...

Üstadın talebelerinden Mustafa Sungur abi veya Abdullah Yeğin abi, hayatta kalanların hepsi bugün buna razı olmazlar. Çünkü nurcular bu konuda tokat yemekten de korkarlar. Bu konuda vasiyet var. O nedenle kapağının kaldırılmaması gerekir diye düşünüyorum.

Nurculara rağmen bulunabilir mi? Veya Nur Talebelerine rağmen bulunursa ne yapmalı, nasıl davranılmalı sizce?

Resmi kayıtlarda Isparta Şehir Mezarlığı diye geçiyor. Ama abilerin anlattığına göre biz biliyoruz ki, oradan çıkarılıp başka yerlere götürülmüş, bu konuda da kuvvetli bilgiler de var. O yüzden Devlet aradı diyelim. Ancak Şehir Mezarlığına kadar gelebilir orada durmak zorunda kalır. Daha ileri gidebileceğini sanmıyorum.

Nur Talebelerine rağmen bulunması durumunda da yine yerinin açıklanmasını Nur Talebeleri istemeyeceklerdir. Buna engel olmaya çalışacaklardır. Nur talebeleri bu gibi şeylere önem vermemektedir. Hatta mesela Çam Dağındaki ağaçların kesilmesinde bile Nur Talebeleri pek fazla üzerinde durmamışlardı. Belki folklorik bir önemi vardı. Ama ona da çok fazla ehemmiyet vermediler.

Yani, o ağaçlar kesilmemişken de gittik baktık gördük Üstadın hatırasına merakımızı gidermiş olduk, ama onun dışında fazla bir önem vermemiştik. Çünkü esas olan bunlar değil Risale-i Nur Hakikatleridir.

Üstad bu konuda son sözü söylemiş “hayattayken beni meneden bir hakikat vefatımdan sonra da ziyaretçileri kabul etmekten men eder” demiş. Gerekçesini de söylemiş zaten… Yani tabulaştırma olmasını istememiş.