Risale-i Nur aşığı bir alimdi

Risale-i Nur aşığı bir alimdi

Risale-i Nur ve Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili önemli çalışmaları olan Fas'ın önemli alimlerinden Dr. Ferid El-Ensari'nin önceki gün İstanbul'da vefat etmesi sevenlerini üzdü.

Kemal Benek'in haberi:

Risale Haber-Risale-i Nur ve Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili önemli çalışmaları olan Fas'ın önemli alimlerinden Dr. Ferid El-Ensari'nin önceki gün İstanbul'da vefat etmesi sevenlerini üzdü.

2000'li yılların başında İhsan Kasım Salihi vasıtasıyla Risale-i Nur'la tanışınca yoğun bir çalışmaya giren El-Ensari'nin Türkçe'ye tercüme edilen "Risale-i Nur'un Anahtar Kavramları" ve Bediüzzaman Said Nursi'nin ahirzamanda gelen son imamı olduğunu beyan eden "Son Süvari" adlı kitapları bulunuyor.

Dr. Ferid El-Ensari ile bir çok uluslararası sempozyumda birarada bulunan araştırmacı-yazar Kenan Demirtaş, El-Ensari'yi Risale Haber'e anlattı.

Ferid El-Ensari'nin Meclis-i Ulema alimlerinden olduğunu ifade eden Demirtaş, "Fas'ın en önemli alimlerinden birisidir. İlik kanserine tutuldu. Tedavi görüyordu" dedi.

Risale-i Nur bal tadındadır

Katıldığı bir çok uluslararası sempozyumlarda Risale-i Nur ile ilgili tebliğ sunduğunu hatırlatan Demirtaş, El-Ensari ile ilgili bir hatırısını şöyle anlattı:

"Risale-i Nur ve Üstad Bediüzzaman aşığı birisiydi. Malezya'da bir sempozyumun sonunda soru-cevaplar bölümünde ona şöyle bir soru sordular: 'Siz tefsir alimisiniz. Risale-i Nur da bir tefsirdir. Risale-i Nur ile diğer tefsirler arasındaki fark nedir?'

"El-Ensari şöyle bir cevap verdi. 'Elimize bir bal kavanozu alalım. Kapağın üzerinde içeriğindeki bileşenler, yani prospektüs yazılıdır. Şu kadar bundan, şu kadar şundan diye. Bu da o balı tarif eder. İşte diğer tefsirler ayette şu var, bu var diye prospektüs gibi ayetlerin içeriğinde ne olduğunu gösterir. Risale-i Nur ise öyle yapmaz. Eline alır. Kavanozun kapağını açar, kaşığı alır oradan bir kaşık bal ağzınıza verir ve der ki, 'işte bunun içinde bu var.' Aradaki fark budur. Prospektüs ile bal arasında fark kadar fark vardır."

İLGİLİ HABER:

Dr. Ferid el-Ensari vefat etti

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.