Nursinin milli mücadeleki pozitifliği

Nursinin milli mücadeleki pozitifliği

NTV'de yayınlanan Basın Odası programında konuşan Ekşi, Said Nursi tartışmalarına bir yenisini ekledi.

Ahmet Bilgi'nin haberi:

Risale Haber-Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, Said Nursi'nin milli mücadele sırasında pozitif rolünun olduğunu söyledi.

NTV'de yayınlanan Basın Odası programında konuşan Ekşi, Said Nursi tartışmalarına bir yenisini ekledi.

Ekşi şunları söyledi:

"Said Nursi'yi oraya koymuş olması, Said Nursi'nin hem milli mücadele sırasındaki pozitif rolü hem daha sonra inkılaplar Türkiye'sinde o döneme bakışı, negatif tavrı ve beyanları... Bunlar aklımdan geçince diyorum ki siyasetçidir söyler. O onu malzeme gibi görür burada onu da malzeme gibi görmüş olur veya ayrıca bir takım insanlara başka bir mesaj da veriyor olabilir.

"Bana biraz özel bir maksatla oraya konmuş bir isim gibi geldi. Ama eğer isim saymak ve bu konularda duyarlılığını ortaya koymak gerekliyse mesela benim dikkatimi çekti. 30 Ağustos vesilesi ile başbakanın yayınladığı bayram mesajında Atatürk'ün ismi yoktu. Bunlar eğer duyarlılık dikkat gereken hususlar ise orada da onu göstereceksin.

"Said Nursi'ye de ben kendi tepkimi ifade ettim ama benim çocuğum ya da torunum döneminde o Türkiye'de Said Nursi'nin adını sevenlerinin ona verdiği önemle, onunla mütenasip şekilde Türkiye'yi tamamlayan değer olarak ifade edilirse fevkalade doğru olur. Ama Türkiye'de bugün hala sorun değeri taşıyan taraflar varsa o ismin veya kendisine bağlı akımın o zaman benim gösterdiğim hassasiyeti göstermek benim anlayışımdaki insanlarında bir borcudur.