'Müslümanların inekler kadar yaşam hakkı yok'

'Müslümanların inekler kadar yaşam hakkı yok'

Hindistan'da Müslümanlar sonunda patladı. İnekler için işlenen Müslüman cinayetlerinin sıklaşması ülkedeki en büyük ikinci dini grup olan Müslümanları isyan ettirdi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Hindistan İttihad Meclisi Lideri Asaduddin Owaisi, Hindistan'da son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi ve Hintli yetkililere sitem etti.

Hindistan'da Hindu dini mensupları tarafından sıkça Müslüman cinayeti işleniyor. Bu cinayetlerin bir kısmı toplu linç olarak gerçekleşiyor. Nedeni ise Müslümanların inek yemesi.

Bu durumdan bıkan Müslümanlar, artık Hindistan'da güvende hissetmiyor. Hindistanlı yetkililer durumun önüne geçmek için Whatsapp gibi platformlarda toplu mesajlaşmanın önüne geçmek istiyor.

(İlgili haber: Müslümanların linç edilmesi Whatsapp'ı harekete geçirdi )

Fakat bu çözümlerde çok havada kalıyor. Bunun farkında olan Asaduddin Owaisi sitem etti. Owaisi'ye göre Hindistan'da Müslümanların yaşamının inekler kadar önemi yok. Bunun ispatı ise son yaşanan Müslüman cinayeti. Rajasthan'daki Alwar sakini olan Akbar Khan, inek ticareti yapması nedeniyle linç edildi. Üstelik Hint yetkililer Khan cinayetini örtmek için; 'Khan inek kaçakçılığı yapıyor olabilir' ifadelerini kullandı.

Deccan Chronicle'ın haberine göre Owaisi, Hindistan Anayasası'nın 21.Maddesinde ineklerin yaşam hakkı olduğunu, ama Anayasanın hiç bir yerinde Müslümanların yaşam hakkı olmadığını belirtti ve bu tür cinayetlerin cezasız kalmasının suçluları teşvik edeceğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.