Müslümanların linç edilmesi Whatsapp'ı harekete geçirdi

Müslümanların linç edilmesi Whatsapp'ı harekete geçirdi

Ünlü online mesajlaşma servisi Whatsapp, Hindistan'da son derece popüler. 200 milyon kullanıcıya sahip Whatsapp, Hindistan için önemli bir karara imza atmaya zorlandı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Whatsapp, Hindistan'da Müslümanlara karşı linç kampanyalarının önüne geçmek için mesajlaşmaya sınır getirdi. Şirketin bu kararı almasında hükümetin talebi etkili oldu. Hint yetkililer, Whatsapp'ın bu linç kampanyalarında 'sessiz izleyici' olması durumunda başının yanacağını belirtti ve Whatsapp hemen ardından bu sınırı devreye soktu.

Şirketin aldığı ilk önlem bir kullanıcının kendisine gönderilen bilgiyi 5'ten fazla kez paylaşamaması yönünde oldu. Özellikle Müslümanlara karşı karalama kampanyalarının etkili olduğu bu paylaşımlar Hindistan'da Whatsapp üzerinden binlerce kişiyle paylaşılıyor ve bu durum Müslümanların canını tehlikeye atıyordu.

Şirketin ikinci önlemi ise yeni bir buton oldu. Bu sayede kullanıcı bir bilgiyi teyit etmeden bir başkasına gönderemeyecek.

Hindistan Polisi, insanları Whatsapp'tan yayılan mesajların yanlış olduğuna inandırmanın zor olduğunu söylüyor. Bunun nedeni ise Whatsapp'ın Hindistan'da çok değer verilen bir sosyal paylaşım platformu olması. İnsanlar sosyal paylaşım için Facebook ve Instagram'dan çok Whatsapp'ı tercih ediyor.

BBC'nin haberine göre Hindistan hükümeti Whatsapp'ın toplu linç girişimlerinden ve çeteleşmeden sorumsuz bir şekilde sıyrılamayacağı şekilde uyarı yapmıştı. Ülkede daha önce Whatsapp mesajları ile toplanan kalabalıklar Müslümanlara saldırmıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.