Murad Wilfried Hofmann: 2000'li yıllar Said Nursi ve risalelerinin yükselme yılları olacak

Murad Wilfried Hofmann: 2000'li yıllar Said Nursi ve risalelerinin yükselme yılları olacak

İlk Müslüman Alman diplomat Murad Wilfried Hofmann

Ahmet Bilgi-RİSALEHABER

Geçtiğimiz günlerde vefat eden, 1980 senesinde İslamiyeti seçen ilk Müslüman Alman diplomat Murad Wilfried Hofmann'ın Said Nursi ve Risale-i Nurları da yakından bildiği ve okuduğu ortaya çıktı.

1931'de Katolik bir ailenin çocuğu olarak Almanya'da doğan ve 1980'de İslamiyeti seçen Hofmann, yıllarca Alman dışişlerinde çalıştı. 1987-1990 arasında Cezayir, 1990-1994 arasında da Fas’ta büyükelçilik yaptı.

RİSALE-İ NUR STANDINI ZİYARET ETTİ

1996 yılında Amerika'nın köklü Müslüman oluşumlarından Kuzey Amerika İslam Toplumunun (ISNA) düzenlediği yıllık buluşmaya Risale-i Nur talebeleri de katılır.

Buluşmada Risale-i Nur'ların çeşitli dillere tercüme edilmiş eserleri için stand açılır. Standı ziyaret eden Murad Hoffmann'ın Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olduğunu öğrenen görevliler sohbet eder.

O gün stantta görevli olanlardan Said Çelebi, Hoffman'ın bilge bir insan olduğunu söyledi. Çelebi, Hofmann'ın 1996'da "2000'li yıllar Said Nursi'nin, risalelerinin yükselme yılları olacak..." dediğini aktardı.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.