Katolikti İslam'ı seçti, Almanya Müslümanlarının öncü ismi oldu

Katolikti İslam'ı seçti, Almanya Müslümanlarının öncü ismi oldu

Almanya'da Müslüman toplumun önemli isimlerinden olan Almanya Müslümanlar Merkezi Konseyi (ZMD) üyesi Dr. Murad Wilfried Hofmann (89) vefat etti

Katolik bir aileden dünyaya gelen Hofmann, Münih Üniversitesi'nde hukuk fakültesinden mezun oldu. Daha sonra yine hukuk alanındaki eğitimine ABD'de Harvard Üniversitesi'nde devam etti. 1961 yılında girdiği Almanya Dışişleri Bakanlığı'nda 33 yıl hizmet verdi. Almanya'nın NATO Büyükelçisi olarak da görev yapan Hofmann, 1980'de Müslüman oldu.

Murad Wilfried Hofmann, Müslüman kimliğiyle Almanya Müslüman dünyasına kitapları ve mücadelesiyle pek çok katkı sağladı.

Almanya'daki Müslümanlar için olağanüstü çalışmalar yaptı

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman A. Mazyek, Hofmann için taziye mesajı yayınladı. Mazyek, mesajında "Allah sevgili kardeşimize merhamet etsin. Murad Wilfried Hofmann parlak bir düşünür, bilim adamı ve bir rol modeldir. Birçok insan için ilham kaynağı olan değerimizi kaybettik" dedi. 

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) resmi internet sitesinde yayınlanan taziye mesajında, Almanya'daki Müslümanlar ve dünyanın birçok ülkesindeki insanlar için olağanüstü çalışmalar yapan Hofmann'ın büyük bir boşluk bıraktığı, sürekli bilgilerine başvurulan bir değeri kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıkları belirtildi

İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da yayınladığı taziye mesajınca "Almanya Müslümanları için öncü ve örnek bir şahsiyet, İslam dünyasının yeterince tanıyamadığı önemli bir mütefekkir ve müellif olan eski büyükelçi, Dr. Murad Wilfried Hofmann beyefendi hakkın rahmetine kavuşmuş. Rabbim mekanını cennet eylesin, eserleriyle yaşatsın" dedi.

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum