Kursiyerler el emeği göz nuru eserlerini sergiliyor

Kursiyerler el emeği göz nuru eserlerini sergiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçelerde Halk eğitim Merkezlerinde açılan kurslarda el sanatları eğitimi gören öğrenciler, el emeği göz nuru eserlerini sergiliyor.

Adıyaman Parkında açılan stantlarda, öğrenciler el sanatı ürünlerini sergiliyor. Öğrenciler stantları gezen vatandaşlara tanıtım yapıyor.

Seramik ve cam alanında eğitim gören Zeynep Kaya "Seramiklerimiz, çamuru şekillendirmeyle başlıyor, sır dediğimiz işlemle son buluyor. Her bir ürünümüzün yapımı yaklaşık bir buçuk ay kadar sürüyor. Osmanlı çinisiyle beraber Adıyaman'ın yöresel desenlerini kullandığımız ürünlerimiz meydana geliyor. Desen olarak Osmanlı döneminde kullanılan lale ve karanfilleri daha çok kullanıyoruz. Günümüze ait sanatsal çalışmaları da işliyoruz. Çocuk, bayan ve erkeklere yönelik ayrı çalışmalarımız var." dedi.

El işi halı yapımında çalışan Emine Güler, "Adıyaman yöresine ait halı yapıyoruz. Çizimi hocamıza aittir. İpek ve yün karşımı bir halıdır. 1 metre boyunda 80 santim eninde yöresel bir seccade çalışması olacak. Kullandığımız ipleri kökboyasıyla boyuyoruz. Yapımı 2 ay kadar sürüyor." ifadelerini kullandı.

Kimya bölümünde okuyan öğrencilerin ürettiği esans, sıvı sabun ve çamaşır suyu hakkında bilgi veren Kimya bölümü Öğretmeni Fuat Mazıcı, "Kimya bölümü olarak devam eden çamaşır suyu, sıvı el sabunu, yüzey temizleyici üretimimiz var. Yakın bir zamanda bor madeninden yapılan çamaşır deterjanı üretimine başlayacağız. Ürettiğimiz ürünleri Adıyaman genelinde bütün okullara dağıtıyoruz. Bütün bu ürünleri öğrencilerimiz üretiyor. Bu şekilde hem kimyayı sevdiriyor, hem de uygulama alanlarını göstermiş oluyoruz. Çocuklar pratik yapmış oluyar. Böylece daha iyi bir eğitim almış oluyorlar." şeklinde konuştu.

Kimya bilgisini elde ettikten sonra öğrencilerin kendilerine ait bir atölye açabilecek seviyeye geldiğini belirlten Mazıcı, "Öğrenciler, sonradan kendilerine ait bir üretim merkezi açabilirler. Çünkü biz onlara gereken donanımı ve eğitimi veriyoruz. Okulu bitirdiklerinde bu eğitimlerle donatılmış olan bir öğrencimiz kesinlikle kendi işyerini açabileceği seviyeye geliyor. Ayrıca doğal ürünlerden Kolonya da üretiyorlar." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.