İki tarikat lideri tartıştı Ahmet Hakan birini 'Nurcu' ilan etti

İki tarikat lideri tartıştı Ahmet Hakan birini 'Nurcu' ilan etti

Ahmet Hakan neden böyle bir karışım yaptı?

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-İki tarikat lideri arasındaki sözlü tartışmayı haber yapan Kanal D ana haber sunucusu Ahmet Hakan, taraflardan birini "Nurcu" ilan etti.

Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah ile İsmail Ağa Cemaati'nden Cübbeli Ahmet'in atışması Kanal D ana haber bültenine taşındı. Ahmet Hakan, haberi şaşkınlıkla anlatırken Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah'ın "Nurcu" olarak anons edilmesi de izleyicileri şaşırttı.

Babasının Nurcu olduğunu açıklamıştı

Ahmet Hakan, Nurculuğun tarikat olmadığını gayet iyi bilen bir isim. İmam hatip mezunu Hakan'ın babası da bir zamanlar Risale-i Nur okumuştu.

Ahmet Hakan, vefat eden babasının ardından yazdığı bir yazıda Nurculuğuna dair bilgilere yer vermişti. Babasının ilk dönemlerde "Nurcu" olduğunu açıklayan Hakan, şöyle yazmıştı:

"Hayatım babamın inanmışlığına ve adanmışlığına tanık olmakla geçti: Hatırladığım ilk dönemlerde 'Nurcu' idi, Risale-i Nur’lara vurmuştu kendini. İlkokuldaydım. 'İsmailağa Cemaati'ne intisap etmiş, en hızlı mürit olmuştu. Orta mektepteydim. MSP’ye sonuna kadar inanmış, 'Erbakancı' olmuştu. Tam o sırada İran’da devrimin ayak sesleri işitiliyordu. Babam bir akşam 'devrim marşları' kasetiyle gelmişti eve... İran’ın Şiiliği meselesine zerre kadar önem vermiyor, devrimi en ateşli şekilde destekliyordu. Risale-i Nur okuyan, Erbakan’a bağlı, İsmailağa’ya müntesip, İran Devrimi’ni destekleyen bir adamdı babam. Ve bu durumu hiç de acayip bulmuyordu. Oradan oraya sürüklenme değildi ki bu. Hepsini bir potada eritmeydi."

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ile başlayan Risale-i Nur hareketinin ve Nurculuğun, tarikat olmadığı herkes tarafından biliniyor. Buna rağmen Kanal D ana haberde özellikle "Nurcu" ifadesinin habere dahil edilmesine bir anlam verilmedi.

İLGİLİ HABERLER

Bediüzzaman’ın tarikatla ilgili sözleri yanlış yorumlanıyor

Said Nursi'nin tarikata bakışı nasıldı?
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum