Hindistan'ın İslami sembollere tahammülü yok

Hindistan'ın İslami sembollere tahammülü yok

Ülkenin en büyük eyaletlerinden biri olan Haydarabad'da geçtiğimiz Pazartesi günü bir Müslüman bu sebeple göz altına alındı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Haydarabad'da gözaltına alınan Müslüman ile ilgili bölge Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada Müslüman Hindistan vatandaşının, ülke bayrağındaki Budizm sembolü Ashoka Çakrası yerine Hilal kullanması nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

Dnaindia'nın haberine göre yetkililer 25 yaşındaki genç Müslümanın Uttar Pradesh'in bir yerli olduğunu bildirdi. Müslüman gencin evinde yapılan aramada Hindistan Bayrağının üzerinde İslami semboller taşıyan bir benzeri bulundu. 

indir-004.jpg

(İslami Hindistan Bayrağı)

Ülkedeki en büyük ikinci dini grup olan Müslümanlar, bu sembol ile Hindistan'da zulüm gören Müslümanların sesini duyurmak istiyor. Fakat Hindistan'da son dönemde Müslümanlar içinde yükselmeye başlayan ayrılıkçı fikirler nedeniyle Hindistan yetkilileri hassaslaşmaya başladı.

(İlgili Haber: Hindistan Müslümanları Hindistan'dan ayrılmak istiyor )

Polis, olay ile ilgili yaptığı açıklamada; "Onu gözaltına almış bulunuyoruz ve daha fazla araştırma yapmak için İstihbarat Şube Müdürlüğüne teslim edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.