Hindistan Müslümanları, Hindistan'dan ayrılmak istiyor!

Hindistan Müslümanları, Hindistan'dan ayrılmak istiyor!

Hindular ve Budistler ile birlikte aynı şehirlerde yaşamak zorunda olan Müslümanlar artık dayanamıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Keşmir'de en üst düzey din görevlisi ve Baş Müfreze Yardımcısı Nasır-ul-İslam, Hindistan'daki Müslümanların ayrı şehirlerde yaşaması gerektiğini savunarak siyasi bir polemiğe neden oldu.

İslam, Hindistan'da Hindular ve Budistler ile birlikte yaşamak zorunda kalan Müslümanların iki din mensupları tarafından baskı, zorlama ve cinayetler gibi pek çok kötülük ile karşılaştıklarını söyledi ve bu nedenle Müslümanların kendilerine ait şehirlerde yaşaması gerektiğini savundu.

Bu işin çözümü ya ayrı bir bölge, ya da ayrı bir ülke

Nasir-ul-İslam salı günü gazetecilere verdiği demeçte; "Müslümanlar Hindistan'da zavallı bir durumda yaşıyorlar. Yaşadıkları yerlerde fakir bırakılmalarının yanı sıra, baskılar, saldırılar ve katliamlarla uğraşmak zorunda kalıyorlar. Bu işin çözümü ya ayrı bir bölge, ya da ayrı bir ülkedir" ifadelerini kullandı.

İslam, Hindistan'daki en büyük ikinci dini grubun Müslümanlar olduğunu hatırlatarak, bu duruma rağmen en çok zulüm gören grubun da Müslümanlar olduğunu söyledi.

İnek eti yüzünden sık sık saldırılıyor

Hindistan'daki Müslümanların özellikle inek eti yeme konusunda sık sık saldırıya uğradığını belirten Nasir-ul-İslam, Hindistan'daki bu durumun ülkeyi de felakete sürükleyeceğini söyledi.

dnaindia'nın haberine göre İslam'ın açıklamaları Hindistan gündeminde yer aldı. Pek çok kişi Nasir'in ayrılıkçı konuşmalarından rahatsız oldu ve istifasını istedi. Müslümanlar ise kendisine hak veriyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum