Güney Kore ayıp etti! Olimpiyatta mescit yoktu

Güney Kore ayıp etti! Olimpiyatta mescit yoktu

İslam düşmanlarının baskılarına dayanamayan Güney Kore, projeyi iptal ettiğini duyurdu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları, dünyanın pek çok noktasından gelen sporcu ve seyirciler ile dolu dolu geçiyor. Başlayalı uzun zaman olan olimpiyatlar öncesi bir şirket, Kore Turizm Örgütü ile anlaşmaya varmış ve Müslümanlara özel taşınabilir namaz odaları sağlayacağını duyurmuştu.

(İlgili haber için Tıklayınız: Güney Kore Müslümanlara özel hazırlanıyor )

Güney Kore Turizm Örgütü, o dönem yaptığı açıklamada; Gangwon Eyaleti, Gangneung'daki Müslüman turistler için yaklaşık 40 milyon Wonluk bir maliyetle iki mobil yapı kuracağız ve şubat başında bir test yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Olimpiyatlar başlayalı bir hayli süre geçti, fakat beklenen mobil namaz odaları gelmedi. Bu duruma tepki gösteren Müslümanların çağrısına sessiz kalamayan Güney Kore Turizm Örgütü, projenin protesto gösterileri ve tepkiler nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Ayrıca bu vesile ile Güney Kore'de bir hayli mensubu da bulunan bir 'İslam Önleme Örgütü' olduğu da ortaya çıktı. Kendilerine 'İslam önleme örgütü' diyen bu kişiler, 58 bin imza toplayarak, paralarının Müslümanlar için kullanılamayacağını ve eğer proje gerçekleşirse tüm yargı yollarını deneyeceklerini söylemiş.

Gangneung Belediye Binası ve KTO yetkilileri, protesto gösterileri önlemeyi umduğu halde İslam karşıtı bu grupla bir araya geldi fakat anlaşma sağlayamadılar. Bu yüzden projenin de üstünü çizmek zorunda kaldılar.

Konuyu Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne götüren Müslümanlar burdan da bir sonuç alamamış durumda. Komite, konunun bir yerel sorun olduğunu, bu nedenle yaptırım uygulayamayacaklarını belirtmiş durumda.

Olimpiyatların gerçekleştiği bölgede Budizm'den Musevilik'e kadar tüm inanç gruplarının ihtiyacı için özel odalar bulunuyor. Bu engelleme ile birlikte bir tek Müslümanlar için bir ibadet alanı ayrılmadı. Bu nedenle Müslümanlar bu mevsimde sokaklarda namaz kılmak zorunda kalabiliyorlar. 

Washington Post'un haberine göre, son yıllarda Müslüman turistlerin gözde ülkelerinden biri haline gelmiş Güney Kore'de bu yaşananlar ülkenin de Müslümanlar açısından imajını sarstı. Projenin engellenmesi ise en çok Güney Kore esnafının ve turizmcilerinin tepkisini çekti. Onlar, son yıllarda giderek artan Müslüman turist sayısının bu hareket ile düşmesinden endişe etmeye başladı.

Güney Kore'de son rakamlara göre 100 bin Müslüman yaşıyor. Bunların büyük çoğunluğu başka ülkelerden bu topraklara gelen göçmenler. Fakat Müslümanların daha çok yerleşmesi ile birlikte ülkedeki İslam düşmanlığı da eş zamanlı olarak artıyor. Olimpiyatlar öncesi kurulan 'İslam Engelleme Örgütü' şimdiden on binlerce üyeye ulaştı. Örgüt daha önce Güney Kore'de açılan İslami kesim kasaplarını ve helal restoranlarını da protesto etmiş ve yine baskı ile bazılarının kapanmasını sağlamıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.