'Bölgede gıda sıkıntısı ortaya çıktı ve fiyatlar yükseldi'

'Bölgede gıda sıkıntısı ortaya çıktı ve fiyatlar yükseldi'

Suriye'de muhalif Kürt Ulusal Konseyi üyesi Salih, PYD'nin uygulamaları hakkında, "Bölgede ciddi gıda sıkıntısı ortaya çıktı ve fiyatlar yükseldi." dedi.

Suriye'de terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin uygulamaları nedeniyle Haseke vilayetinde ciddi gıda sıkıntısının yaşandığı bildirildi.

Suriye'de muhalif Kürt Ulusal Konseyi üyesi Hasan Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PYD'nin siyasi muhaliflerin girişlerine getirdiği yasak nedeniyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından Irak ve Suriye arasındaki Semelka Sınır Kapısı'nın kapatıldığını belirterek, "Bölgede ciddi gıda sıkıntısı ortaya çıktı ve fiyatlar yükseldi." dedi.

Haseke bölgesindeki uygulamalar dolayısıyla temel gıda maddeleri fiyatlarında yüzde 100 ila yüzde 300 oranlarında değişen yükseliş olduğu belirtilirken, daha önce çuval unun 4 bin Suriye lirasından 7 bine, 115 lira olan şekerin kilosunun 350'ye, 250 lira olan pirincin kilosunun 550'ye, 2 bin lira olan bir teneke yağın 3 bine ve 150 lira olan domatesin kilosunun ise 450 Suriye lirasına yükseldiği ifade edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.