Atatürk milleti iyiki kandırdı yoksa başımıza Said Nursî gelirdi

Atatürk milleti iyiki kandırdı yoksa başımıza Said Nursî gelirdi

Konu Hilafet olunca Ord. Prof. Hıfzı Veldet Velidedoğlu itiraf etmişti

RİSALEHABER

Star yazarı Selahattin E.Çakırgil, Ord. Prof. Hıfzı Veldet Velidedoğlu'nun Atatürk ve Said Nursi ile ilgili sözlerini aktardı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun "O dönemdeki Mustafa Kemâl" ifadesine dikkat çeken Çakırgil, "Bağımsızlığımız için, yüzbinlerce şehîd ve gazi verdiğimizden’ bahsediyordunuz. Sahi, o ‘şehîd’ler ve gazîler, ‘o dönemdeki M. Kemal’e inanarak mı, yoksa, daha sonrakisi için mi’ savaşmışlardı? Ve, O dönemin Mustafa Kemali’ni esas alıyorsanız Kemâl Bey, ‘Nerede, ‘O dönemin M. Kemâl’i?..’" diye sordu.

Yoksa, başımıza Said Nursî gibi dinciler gelirdi

Atatürk olmasaydı "bu ülkede 5 vakit ezân okunamazdı" sözlerine de cveap veren Çakırgil, yazısını şöyle sürdürdü:

"Hatırlayalım ki, M. Kemâl’in 1922’ye kadar Hâlife’ye bağlılık yeminleri ettiğinin hatırlatılması karşısında, Ord. Prof. Hıfzı Veldet Velidedoğlu, 1977’lerde, tv. ekranlarından, ‘Milleti kandırdı mı?.. Evet, kandırdı. İyi de yaptı.. Yoksa, başımıza Said Nursî gibi dinciler gelirdi..’ diyordu!

Siz ise, 100 yıla yakın zamandır çiğnetilen kof sakızı geverek, hâlâ, ‘O olmasaydı, bu ülkede 5 vakit ezân okunamazdı, bunu biliyor musun?’ diye efeleniyor ve kendinizi adamlarınıza alkışlatıyorsunuz; bu sözlerinizle Müslüman milleti ‘köle’ yerine koyduğunuzu düşünmeden.. Size, Ömer Seyfeddin’in ‘Diyet’ hikâyesini okumanızı tavsiye ederim.

İslâm, varlığını hiç kimseye borçlu değildir

Kemâl bey, sizin gerçek tarih diye söylediklerinizin çoğu, ancak kanun ve anayasa dayatmalarıyla korunan şeyler ve sonra da ‘özgürlük havarîliği’ne soyunuyorsunuz. Sizin şunu idrak etmenizi arzu ederim: ‘İslâm, varlığını ve hayatiyetini, hiç kimseye borçlu değildir; tam tersine, tarihin en parlak İslâm kahramanları bile, tarihe bıraktıkları temiz isimlerini İslâm’a borçludurlar.’

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum