Velidedeoğlu: Atatürk ümmetçiliği yıktı, Nur Risaleleri yeniden diriltiyor

Velidedeoğlu: Atatürk ümmetçiliği yıktı, Nur Risaleleri yeniden diriltiyor

İstiklal Mahkemeleri'nde görev almış, 27 Mayıs darbesini yapanlara danışmanlık hizmeti vermiş bir ismin sözleri

RİSALEHABER

Ord. Prof. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Atatürk'ün ümmetçiliği yıktığını, Said Nursi'nin yazdığı Risale-i Nur'ların da yeniden dirilttiğine dikkat çekiyor.

Yazar Ahmet Ay, Velidedeoğlu'nun Yol Kesen Irmak kitabına dair notları yayınladı.

27 Mayıs darbesini yapanlara danışmanlık hizmeti vermiş

Velidedeoğlu hakkında kısa bir bilgi veren Ay, "Avrupa'da eğitim almış bir hukukçu. Ancak ilk meclis dahil olmak üzere siyasetle dirsek temasını yitirmemiş de bir isim. İstiklal Mahkemeleri'nde görev almış, 27 Mayıs darbesini yapanlara danışmanlık hizmeti vermiş. Bu kitap da Cumhuriyet'te yayımlanmış yazılarından derleme. 60'lardan 80'lere kadar yazıları var. İdeolojisinin bir hukukçunun hukuk yaklaşımını etkilemeyeceğini düşünen varsa ibret almak için okusun. Görsün 'ord. prof.' da olsa insan kime 'insan hakları' dağıtıp kimlerden esirgiyor" dedi.

"M. Kemal'e bir peygambere inanır gibi inanıyorduk"

Velidedeoğlu'nun Mustafa Kemal hakkında, "Ona bir peygambere inanır gibi inanıyorduk" yazdığını belirten Ay, ilerleyen sayfalarda Atatürk ve Said Nursi karşılaştırması yaptığını söyledi.

Velidedeoğlu'nun sözleri şöyle:

"Atatürk devriminin getirdiği laiklik ilkesinin alttan alta kemirerek bir gün temelli yıkıp, Atatürk'ün yıktığı ümmetçiliği yeniden diriltmek amacıyla gizlice basılıp dağıtılan Nur Risaeleleri gibi insan kafasını örümcekleyip felce uğratan yayınlara karşı koymak, ancak gençlerimizin eline böyle aydınılık yapıtlar vermekle olabilir. Ne yazık ki, Hasan Ali Yücel'in ölümünden sonra bu aydınlık yayınların hızı kesildi ve sonunda kurudu."

velidedeoglu.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.