Amazon'dan skandal: Ayet yazılı 'paspas' yaptılar

Amazon'dan skandal: Ayet yazılı 'paspas' yaptılar

Dünyaca ünlü internet alışveriş devi Amazon'dan Müslümanları kızdıracak bir skandal geldi. Müslümanlar tepki koyunca şirket geri adım attı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- ABD merkezli online alışveriş sitesi Amazon'dan skandal bir hareket geldi. Site üzerinden satışa sunulan bir paspasın üzerinde Arapça 'Allah' ve ayet yazılı paspaslar satışa çıkarıldı. Şirketin bu hareketi Müslümanlar tarafından büyük tepki topladı.

Konu ile ilgili ilk tepki Amerikan İslam İlişkileri Konseyi'nden (CAIR) geldi. Şirketin bu yaptığının Müslümanların dinine ve inancına hakaret olduğunu söyleyen CAIR'in tepkisi üzerine Amazon geri adım atarak paspası satıştan kaldırdı. 

CAIR'de bir yetkili olan İbrahim Hooper, itirazlarının ardından Amazon'un ürünü satıştan kaldırdığını ve sitesinden satışa sunulan ürünlere yönelik daha sıkı bir denetim geleceğini söyledi.

CAIR dışında söz konusu ürüne tepki bir de Change.org üzerinden organize olan Müslümanlar tarafından kondu. Söz konusu sitede, Amazon'un skandal hareketine tepki için 73 bin imza toplandı.

Amazon daha önce Müslüman çalışanlarının namaz saatinde izinlerini iptal ederek tepkileri üzerine çekmişti.

The Jewish Post'un haberine göre şirket 3 yıl önce aynı paspasları bir de İngiltere'de satışa koymuş ve büyük eleştiriler almıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum