İnternet devi Amazon'a 'namazlı' protesto

İnternet devi Amazon'a 'namazlı' protesto

Dünyanın en zengin şirketleri arasında yer alan ve bir internet alışveriş sitesi olan Amazon'un çalışanları şirketi bakın nasıl protesto etti

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nin Minneapolis şehrinde internet alışveriş devi Amazon'un Müslüman çalışanları dün sokaklardaydı. Nedeni ise şirketle 'namaz' konusunda yaşadıkları anlaşmazlık.

Şirketin paketleme bölümünde çalışan Müslüman işçiler günde 240 kutudan oluşan sıkı bir paketleme kotasını karşılamak zorunda. Fakat bu zorlu süreç Müslümanlar için bir sıkıntı oluşturuyor. Namaz vakitleri geldiğinde ibadet etmek isteyen Müslümanlar büyük bir sorun yaşıyor.

Amazon daha önce her Müslümana 20 dakika namaz izni vereceğini söylemişti. Fakat yoğun zamanlarda 400'e kadar çıkan paketleme kotası nedeniyle bu söz bir türlü gerçeğe dönüşmüyor.

ÇALIŞANLARIN TALEPLERİ

ABD'nin Minneapolis kentinde Amazon'un paketleme bölümünün bulunduğu bölgede pek çok Somalili göçmen yaşıyor. Müslüman olan bu göçmenlerin 100 kadarı Amazon'un paketleme bölümünde çalışıyor. İşleri gayet yoğun ve yıpratıcı olan 100 işçi geçtiğimiz gün soğuk havaya aldırmadan Amazon'un paketleme bölümü önünde namaz kıldı ardından protesto gösterisi düzenledi.

İşçiler çalışma şartlarının çok yıpratıcı olmasını ve namaz saatlerine yetişemediklerini söyleyerek Amazon'dan haklarını istedi. Ellerinde pankartlar bulunan grup, üretim taleplerinin artması nedeniyle hem bedenen yıprandıklarını, hem de kendilerine sözü verilen namaz izinlerinin bir türlü gerçekleşmediğini söyledi.

Daily Mail'in haberine göre daha önce namaz arası vermeyi vaat eden Amazon, protestoların ardından henüz bir açıklama yapmadı. İşçiler haklarını alana kadar protesto gösterilerini sürdüreceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum