2019 Üç Aylar hangi gün başlıyor? Üç aylar nedir?

2019 Üç Aylar hangi gün başlıyor? Üç aylar nedir?

Üç Aylar için geri sayım başladı. İslamiyet için çok önemli ve kutsal görülen üç aylar içinde pek çok kandil ve önemli gün barındırmaktadır. Peki 2019 üç aylar ne zaman? üç aylar nedir? üç aylar hangileri? işte cevapları...

Milyonlarca Müslüman için yılın en önemli zamanları başlıyor. Pek çok ayet ve hadiste işaret edilen üç aylar çok yakında başlıyor. 2019 üç aylar ne zaman başlayacak? sorusu yanıt buldu. Üç aylar hangi gün başlıyor? üç aylar nedir? üç aylar hangileri? gibi sorular yanıt buldu.

2019 ÜÇ AYLAR HANGİ GÜN BAŞLAYACAK?

Mart ayının gelmesi ile birlikte vatandaşlarımızın üç aylara dair soruları arttı. Regaip Kandili'nin gelmesi ile birlikte Müslüman halkımız üç ayları iple çeker oldu.

Regaip Kandili'nin hemen ardından başlayacak 2019 Üç Aylar, Diyanet'in verdiği bilgilere göre;

8 Mart 2019 Cuma günü başlayacak. Üç aylar 4 Haziran 2019 Salı günü Ramazan Bayramı'nın gelmesi ile birlikte sona erecek.

ÜÇ AYLAR NEDİR?

Üç Aylar dinimizde Hicri olarak Recep, Şaban ve Ramazan aylarına verilen isimdir. Bu aylar içinde savaşmak yasaktır. Ayrıca bu aylarda yapılan ibadetler kat kat sevap olarak geri döner.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) bu aylarla ilgili; "Recep ayı Allah'ın,Şaban ayı benim,Ramazan ayı da ümmetimin ayıdır" buyurmuşlardır. Bu hadiste de işaret edildiği gibi üç ayların her biri ayrı ayrı kıymetli ve değerli olarak görülür.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.