2018 Dünya Kupası öncesi Suudi Arabistan bayrağı skandalı

2018 Dünya Kupası öncesi Suudi Arabistan bayrağı skandalı

Rusya'da yapılacak Dünya Kupası başlıyor. Bu büyük futbol şöleni öncesi Müslümanlar ile batılılar arasında Suudi Arabistan Bayrağı sorunu bitmiyor

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Suudi Arabistan Bayrağı'nda yeşil zemin üzerinde Kelime-i Tevhid yazıyor. Bu da bayrağı sadece Suudiler için değil, tüm Müslümanlar için önemli kılıyor.

2018 Dünya Kupası'nın katılımcı ülkelerinden biri de Suudi Arabistan. Kupanın ilk maçını da Suudi Arabistan, ev sahibi Rusya ile yapacak. Fakat bu yılki organizasyon öncesi Müslümanlar inatla batılılara Suudi Arabistan bayrağındaki ifadenin önemini anlatmaya çalışıyor. Bunun nedeni ise batılıların hoyrat, zaman zaman 'kasti' davranışları.

Problem ilk önce Almanya'da faaliyet gösteren bir alkollü içki firmasının ürettiği biraların üzerine Dünya Kupası katılımcı ülkelerinin bayraklarını basması ile başladı. Firma, Suudi Arabistan bayrağını da bu biraların üzerine bastı ve Müslümanları kızdırdı. Suudi yetkililerinin araya girmesi ile problem çözüldü.

Fakat yeni bir problem İngiltere'de başladı. İngiltere'de geleneksel olarak Dünya Kupası maçları 'pub' adı verilen birahanelerde izleniyor. Pek çok pub, Dünya Kupası katılımcı ülkelerin bayraklarını asmaya başladı. Fakat Suudi Arabistan ve Müslüman katılımcı ülkeler bundan son derece rahatsız oldu.

Bu da yetmezmiş gibi İngiltere'deki Bury St Edmunds merkezli Greene King bira şirketi, Alman bira şirketinin yaptığını yaparak, Dünya Kupası'na özel bir bira şişesi tasarladı. Bu şişede de Suudi Arabistan bayrağı bulunuyor.

Greene King şirketi büyük tepkiler ile karşı karşıya kaldı. Kelime-i Tevhid'in bira şişesinde olması başta İngiltere olmak üzere tüm dünyadaki Müslümanları rahatsız etti.

Cambridge News'in haberine göre tepkilere bir süre sessiz kalan şirket, tepkilerin şiddeti artınca şişeleri piyasadan toplattı ve yeni çıkardıklarında Suudi Bayrağına yer vermedi. 

Fakat Müslümanlar, Almanya'da olanlar çok tazeyken İngiltere'de benzer durumun yaşanmasında kasıt arıyor. Şirket bu iddiaları reddediyor ve yaptıklarının sadece katılımcı ülkelere bir hoşluk olmasını amaçladığını söylüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum