Zülfü Livaneli'nin Said Nursi dosyasını açtılar

Zülfü Livaneli'nin Said Nursi dosyasını açtılar

Deniz Baykal ve Livaneli tartışması Said Nursi'ye uzandı...

RİSALEHABER

Zülfü Livaneli'nin CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'la ilgili sözleri tartışılıyor. Bu tartışmaya girenler Livaneli'nin Said Nursi hakkındaki sözlerini de gündeme getiriyor.

İstanbul Barosu eski Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Livaneli'nin Said Nursi'yi yüceltirken Kemalizm'e kan kustuğunu iddia etti.

Livaneli ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Kocasakal, "Yurttaşlık bilinci yerine sürekli olarak alt kimliklerin altını çizip kaşıyan, etnikçilik ve mezhepçilik üzerinden insanları ayrıştıran, Said-i Nursi gibileri yüceltirken Kemalizme kan kusan..." dedi.

Aynı şekilde ulusalcılar da sosyal medyada Livaneli'ye Said Nursi hakkında olumlu görüş belirttiği için yükleniyor.

ZÜLFÜ LİVANELİ'NİN SAİD NURSİ HAKKINDAKİ SÖZLERİ

Peki Livaneli ne demişti? Çeşitli zamanlarda Bediüzzaman Said Nursi hakkında görüşlerini açıklayan Livaneli, Risale-i Nur okuduğunu da söylemişti:

"Said Nursi çok zeki ve insanı etkileyen biri. Büyük bir bunalıma girmiş insanlığa yardım etmek için, Risale- i Nur Külliyatı'nı yazmış. Bu külliyattan ben de okudum.

"Risale-i Nur'da Said Nursi'nin çok ilginç ve ateşli bir üslubu var. Said Nursi'nin bambaşka bir Türkçe anlayışı var. Farklı bir edebiyat tadı taşıyor. Risale-i Nur'un üslubu öylesine kuvvetli ve hırslı ki insanı ister istemez etkiliyor.

"Said Nursi ilginç biri. Tarihin hangi döneminde yaşamış olursa olsun filozoflarla polemiğe giriyor, aynı konuları irdeliyor. Balzac'ın öğretmenine sorduğu soruya cevap veriyor.

"Camus ile Kierkegaard ile tartışmaya giriyor ve doğrusu çok mantıklı cevaplar veriyor. Varoluşçu felsefenin temel sorusu olan kader gibi zor bir konuda verdiği cevaplar beni çok ilgilendiriyor. Yani insanın kaderinin, davranışına bağlı olması fakat bunu Allah'ın daha önceden bilmesi… Said Nursi farklı biri."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum