Zincirlerden cami yapmasının bir sebebi var

Zincirlerden cami yapmasının bir sebebi var

Kanada'nın en önemli sanat festivali olan Vancouver Bienali'nin dördüncüsü geçtiğimiz günlerde yapıldı. Bienalin en etkileyici eseri ise bir Müslümandan geldi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Suudi Arabistanlı bir sanatçı olan Ajlan Gharem, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve sanatçıların katıldığı Vancouver Bienali'ne 'Cennetin kapıları' adlı eser ile damga vurdu. Gharem'in eseri ise tamamen zincirlerden oluşan bir cami tasviri.

9.8 m x 29.8 m (32 ft x 98 ft) olan eser minaresi, kubbesi ve süslü pencereleriyle cami olarak inşa edildi. Fakat bu cami tamamen zincirlerden oluşuyor. Bu şekilde olmasının sebebi ise dünyada Müslümanlara karşı yapılan ayrımcılık, baskı ve zulümlere dikkat çekmek.

Gharem çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi: "Eserim devletlerin Müslümanlar üzerine oluşturmaya çalıştığı iktidarın bir temsilidir. Bu iktidar Müslümanlara baskı ve zorlamalar ile yaşatılıyor."

f9e042a54b75827dcc98df314a225bb1_530.png

en.abna24'ün haberine göre Bienal'de bugün bir piknik düzenlenecek ve tüm eserler bu sırada aktif olarak gösterilecek. Gharem'in bu güzel eseri de piknik boyunca yeşil renkli lambalar ile aydınlatılacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.