Zamanım yok demeyin, fast food yemeyin!

Zamanım yok demeyin, fast food yemeyin!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, yanlış beslenme ve hareketsizlik hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu

Gün geçtikçe hızlı tüketime olan rağbet artıyor. Bir yere yetişme çabası, insanlarda hareket kısıtlamasını da beraberinde getiriyor. Merdiven yerine asansör; yürümek yerine arabanın tercih edilmesi, kişileri sağlıklı yaşamdan uzaklaştırıyor. Daha ucuz ve daha doyurucu olması sebebiyle tercih edilen fast food’lar, vücuda kalori olarak geri dönüyor. Bu durumun, toplumu obeziteye bir adım daha yaklaştırdığını belirten uzmanlar, “Zamanım yok, işten geliyorum” gibi cümlelerin geçerli bir bahane olmadığına belirtti.

“Günümüzde hızlı tüketim daha çok gündemde. Herkesin mutlaka bir yere yetişme hızı var. Asansör kullanımı, araba kullanımı… Yürüyecek vakti kendimize ayıramıyoruz” diyen Özden Örkçü, “Bu sefer fast food’lara daha çok yükleniyoruz. Daha ucuz bir maliyette daha doyurucu bir besin kaynağı arıyoruz, bu da bize kalori olarak geri dönüyor. Biz gereksinimimizin üstünde kalori alırsak, bu bize kilo olarak geri dönüyor. Bir hareket kısıtlanması, sedanter bir yaşam tarzını benimsiyoruz. Hızlı olmaya çalışırken, aksine yanlış yapıyoruz ve obeziteye bir adım daha ilerliyoruz” şeklinde konuştu. 

GEÇEN YILKİ KIYAFETLERİNİZİ BU YIL DA GİYEBİLİYOR MUSUNUZ?

Özden Örkçü, kişilerin kilo aldığını, bir önceki dönem giyebildiği kıyafeti bir sonraki sene giyemediğinde anladığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Burada sıkıntılar başlıyor. Burada kişi, kontrolü ele alması gerektiğini anlıyor ama nasıl beslenmesi gerektiğini de unutuyor. ‘Zamanım yok, işten geliyorum, hazırlayacak vaktim yok’ gibi bahaneler üretiliyor; ama bunlar geçerli bir bahane değil. Her insan doğru ve sağlıklı beslenme tarzını oluşturabilir” şeklinde söyledi. Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.