Yolculukta aracın camını uzun süre açık bırakmayın

Yolculukta aracın camını uzun süre açık bırakmayın

Araçla yolculuk yaparken, serinlemek için çoğu zaman camlar açılır. İçeriye dolan serin hava ise daha çok yüz ve kulakla temasa geçer.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Murat Koç, hem cam açık yolculuk yapanları hem de yaz sıcağında serinlemek için klima kullananları uyarıyor. Koç, terliyken yüzün direkt olarak klima, rüzgâr ya da cereyan ile temas etmesi sonucunda yüz felci oluşabileceğini söylüyor.

Soğuk havanın yüz ve kulakla direkt temas etmemesi gerektiğini belirten Koç, şu uyarılarda bulunuyor: “Yüz bölgesi, direkt olarak havayla temas ettiğinden dışarıdan gelen herhangi bir müdahaleye karşı daha hassastır. Klimaların ev, işyeri ve araçlarda dikkatli kullanılması çok önemlidir. Soğuk hava, yüze ve kulak bölgesine direkt olarak üflememeli, klimaların farklı bir yönde çalışarak ortamı soğutması sağlanmalıdır. Araçta cam açıkken seyahat etmek de sakıncalıdır. Yolculuk sırasında araçların camı uzun süre açık bırakılmamalı, klima açıldığında da yüz bölgesi ile direkt teması önlenmelidir.”

   
Cihan 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.