Yıldırım'dan Bardakoğlu'na: Sen de sürekli Müslümanları eleştiriyorsun!

Yıldırım'dan Bardakoğlu'na: Sen de sürekli Müslümanları eleştiriyorsun!

Her fırsatta halkın İslam algısını, cemaat ve tarikatları sadece olumsuz biçimde anlatan Ali Bardakoğlu'na tepki Prof. Dr. Ergün Yıldırım'dan geldi

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun "Her zaman Müslümanları eleştirdiğini, başka cenahları eleştirdiğini görmediğini" söyledi.

Her fırsatta halkın İslam algısını, cemaat ve tarikatları sadece olumsuz biçimde anlatan Ali Bardakoğlu, aynı tavrını Hürriyet'te yer alan röportajında da sürdürdü. Bardakoğlu'na tepkisini sosyal medya hesabından gösteren Yıldırım'ın sözleri şöyle:

BAŞKA CENAHLARA ELEŞTİRİSİNİ GÖRMEDİM

"Diyanet eski başkanı A. Bardakoğlu her zaman müslümanlara eleştirilerde bulunuyor. Başka cenahlara bir eleştiri yaptığını görmedim. İnsaf!

"Cemaatler neden ticaretten ve din egitiminden elini çeksin? Osmanlıda ve batıda bunları yapan binlerce cemaat var. Doğru yapmaları önemli...

"Menkıbe, masal, mitoloji... Dinin kendisini estetik, coşku, hissiyat ve toplumsal hafıza ile anlatmasının en önemli yollarından biri.

"Bayramilik tekkesi, Hacı Bayram Veli zamanında en önemli tarımsal faaliyetlerde bulunan bir yardı. Ahilik ticaret ve cemaat/tarikat birleşmesi

"Halkımızın dini anlama yolları şükürki çok. Fıkıh, mevlit, menkıbe. Bazı ilahiyatçılar kendisini merkez görüp anlayışını dayatmak istiyor.

DİNDARLARI HEP ELEŞTİRİYOR

"Ah ah! Biraz çoklu düşünüp çoklu olanı görebilsek! Kendi uzmanlık ve meşrebimiz dışındakilere de hoşgörülü baksak.

"A.Bardakoğlu dindarları hep eleştiriyor. Dindarlara yöneltilen sert laiklik, modernleşme politikaları, hegemonya sömürüsü üzerinde hiç durmuyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum