Yeniden bir İslâmi Altın Çağ'a sahip olabilir miyiz?

Yeniden bir İslâmi Altın Çağ'a sahip olabilir miyiz?

Ünlü ateist Richard Dawkins sordu

Ahmet Bilgi’nin haberi:

RİSALEHABER-Allah ve din karşıtı kitaplarıyla tanınan ünlü ateist Biyoloji Profesörü Richard Dawkins, "1000 yıl önce İslam'ın altın çağı dünyanın bütün öğreti, kitap ve bilimini bağrına basmıştı. Yeniden bir İslâmi Altın Çağ'a sahip olabilir miyiz" diye sordu.

Risale Haber yazarı Oğuz Düzgün, Dawkins'in Allah hakkında şüphe etmeyi doğal kabul ettiği bir tweetine "Ben de şüpheciyim. Bundan dolayı şuursuz, sağır, kör, iradesiz ve cansız evrim tanrısına inanamam" şeklinde karşılık verdi. 

Dawkins de Düzgün'ün bu ifadelerine şöyle cevap verdi: "Ah evet, kişisel kuşkuculuktan eski bir argüman. Bu sizin probleminiz, bilimin değil!" Dawkins'in pek çok takipçisi Düzgün'e imani meselelerle ilgili sorular sordu ve Düzgün de bunlar yanıtladı.

Dawkins'in İslam'ın bilime katkılarını yok kabul eden bir tweetine cevap olarak Düzgün'ün yazdığı "Müslümanlar şu andaki rakamları Hint'ten getirmeseydi siz hala Roma rakamlarıyla yazıyordunuz. Sıfırı Müslümanlardan öğrenmeseydiniz şu anda Twitterda yazamazdınız" anlamındaki tweeti ise yüzlerce twitter kullanıcısı tarafından retweet edildi.

Daha sonra Dawkins'in İslam'ın bilime katkılarını öven tweetler paylaşması ise herkesin dikkatini çekti. O tweetlerden birisi şöyle: "1000 yıl önce İslam'ın altın çağı dünyanın bütün öğreti, kitap ve bilimini bağrına basmıştı. Yeniden bir İslâmi Altın Çağ'a sahip olabilir miyiz lütfen?"

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum