Yeni Zelandalı Müslüman öğrenciler İslam’ı tanıtacak

Yeni Zelandalı Müslüman öğrenciler İslam’ı tanıtacak

Yeni Zelanda’lı bir grup Müslüman öğrenci, ülkenin en eski ve köklü üniversitesi olan Otago Üniversitesi içinde “İslam’ı fark etme” haftası düzenliyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER - Otaga Üniversitesinde tahsiline devam eden Müslüman öğrenciler okul yerleşkesinin içinde “İslam’ı fark etme” adını verdikleri organizasyon ile 1 hafta boyunca İslamı tanıtacaklar. Pek çok farklı milletten ve dinden dostlarını da organizasyona davet eden gençler, onlara İslam’ın güzelliklerini anlatacaklar.

Organizasyon’u düzenleyen ve Müslüman öğrencilerin de lideri olan 23 yaşındaki Hashmatullah Lafraie konuyla ilgili; ” Biz Üniversitemizdeki öğrencilerin İslam’a farklı bir açıdan bakmalarını sağlamaya uğraşıyoruz. İslam’ın özgürlüğe, kadın haklarına ve barışa nasıl değer verdiğini 1 hafta boyunca buradaki öğrencilerle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Lafraie okul içinde pek çok kültürden ve milletten İnsan olduğunu, çoğunluğu Müslüman olan ülkelerden gelen öğrencilerin bile İslamı kavrama yönünden eksik olduğunu fark ettiklerini söyledi. “Bu eksiği kapatmak dinimizin bize emridir” diyen Lafraie, organizasyonlarının buna yönelik olduğunun altını çizdi.

Üniversite’de 50 farklı şehirden 700 Müslüman bulunmakta. Üniversitenin dini toleransa önem veren yapısı bu 700 Müslüman’ın seslerinin rahatlıkla başkalarına ulaşmasını sağlıyor.

Müslüman öğrencilerin düzenleyeceği etkinlikler ilk olarak Cuma günü gerçekleşecek. Okul içerisindeki tiyatro’da bir oyun düzenleyecek olan Müslüman öğrencilerin oyununun teması “İslam ve barış” olacak.

YENİ ZELENDA'NIN SADECE %1.1 MÜSLÜMAN

Okul’daki Hıristiyan öğrencilere liderlik eden papaz Greg Hughson’da organizasyonun destekçilerinden biri. Organizasyonla ilgili kendisine uzatılan mikrofonlara; “Gerçekten ruhani bir hafta olacak. İslam’ı okul olarak daha iyi tanıyacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullanan Hughson, 1 hafta boyunca organizasyonların en sıkı takipçisi olacak.

Onislam.net’in haberine göre 4.5 milyonluk Yeni Zelanda topraklarının sadece %1.1’ini Müslümanlar teşkil ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.