Yeni Zelanda saldırısından sonra Müslüman oldu

Yeni Zelanda saldırısından sonra Müslüman oldu

Yeni Zelanda henüz cami saldırılarının şokunu yaşarken, bölgedeki ve dünyadaki Müslümanları sevindiren bir haber ünlü Yeni Zelandalı sporcudan geldi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Yeni Zelanda'lı milli Rugby sporcusu Sonny Bill Willams, Williams'ın annesi ve en yakın arkadaşı toplu şekilde İslamiyet ile şereflendi. Olay Yeni Zelanda saldırısından iki haftaya yakın süre sonra gerçekleşti. Bölge Müslümanları saldırılan şokunu ve korkusunu yaşarken böyle bir haber ile umutlandı.

33 yaşındaki Yeni Zelandalı sporcunun kendisi, annesi Lee Williams ve takım arkadaşı Ofa Tu'ungafasi, geçtiğimiz gün Şehadet getirerek Müslüman oldu. Haberi Yeni Zelandalı Müslüman liderler sosyal medya hesapları üzerinden sevinçle paylaştılar.

$.jpg

"Kardeşimizin annesi @SonnyBWilliams'ın en iyi arkadaşı ve takım arkadaşı ile birlikte İslam'ı kabul ettiği haberi geldi. Bütün övgüler yalnızca Allah'a aittir. O çok kibar. Uzakta olsam da; Gerçekten kardeşim için memnunum. Allah onu onurlandırdı"

Rugby oyuncusu Sonny Bill Williams'ın Müslüman olmadan hemen önce Yeni Zelanda cami saldırıları sonrası şehit olan Müslümanlar için düzenlenen törene katıldığı biliniyor. Williams'ın daha önce de Müslüman liderler ile görüşüp konuştuğu biliniyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum