Yeni Zelanda Başbakanı Ardern'den Said Nursi Vakfına Teşekkür mesajı

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern'den Said Nursi Vakfına Teşekkür mesajı

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in sözleri

İsviçre’nin Basel şehirnde faaliyet gösteren Said-i Nursi Vakfı’nın, Yeni Zelanda’da Cami’de Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında ülkenin Başbakanı Jacinda Ardern’in sergilediği tutum dolayısıyla kendisine gönderdiği mektuba cevap yazarak bazı açıklamalarda bulundu.
 
Geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda’da yaşanan Cami katliamında 51 kişinin şehit edilmesi sonrası sergilediği birleştirici tavır ile başta Müslümanlar olmak üzere birçok kesimin takdirini kazanan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’e “Onlar Biziz” başlıklı bir mektup gönderen Basel Said-i Nursi Vakfı, vahşi terör eylemini kınarken, Yeni Zelanda’ya Başbakan Ardern nezdinde başsağlığı dileklerini iletmişti.

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, Basel Said-i Nursi Vakfı’nın “Onlar Biziz” başlıklı mektubuna cevap yazarken Müslümanların başsağlığı ve destek mesajlarından etkilenmekle beraber Müslüman topluma saygı duyduğunu belirtti.

Amerika ve Avrupa ülkeleri liderleri başta olmak üzere Dünya’nın birçok ülkesinde azınlıkta yaşayan ve zaman zaman İslam karşıtlarının saldırılarına maruz kalan Müslümanlara karşı sergilenmesi gereken tavrın nasıl olması gerektiğine dair Yeni Zelanda özelinde açıklamalarda bulunan Ardern’in Basel Said-i Nursi Vakfına gönderdiği mektupla cevaplandırdı. 

Müslüman toplumuna sevgilerimi yolluyorum

Yeni Zelanda Başbakanlığı'nın Basel Said-i Nursi Vakfına gönderdiği mektup şöyle:

Mektubunuzdan dolayı teşekkür ederiz.

Christchurch sadlırısından sonra gelen destek ve dayanışma açıklamalarından dolayı Yeni Zelanda Başbakanı Sayın Jacinda Ardern, bu durumdan derin bir şekilde etkilenmekle beraber binlerce insanın başsağlığı dilemek için zamanını ayırması da kendisinde ayrıca bir hayranlık uyandırdı.

Sayın Başbakan sizlere şunları iletmemi rica etti;

Yakınlarını kaybeden aileleri  ve yakınlarını kaybettikleri için çektikleri tarif edilemez acı ve yası anıyorum. Bu acıyı onlardan alamam. Ama çoğu Yeni Zelandalı gibi Müslüman toplumuna sevgilerimi yolluyorum ve garanti ediyorum ki onları destekleyeceğiz.

Benim önceliğim mağdur olanların ihtiyaç duyduğu koruma ve desteği sadece şimdi değil önümüzdeki zamanlarda da sağlamaktır. 

Çok trajik bir dönemden geçmekteyiz. Bütün Yeni Zelanda bu trajediyi yaşamaktadır. Millet olarak daha önce hiç karşılaşmadığımız bir acı ve öfkeyle yüz yüzeyiz. Ancak birlik içinde yaşadığımızı hatırlatan şey ise, toplantılarda, sosyal medyada ve bütün ülkede verilen birlik ve taziye mesajları olmuştur.

Ve biliyoruz ki bunlar, üstünde çalışmamız gereken ve mutlak manada korumamız gereken değerlerdir.

Bizimle kurmuş olduğunuz iletişim, sunduğunuz başsağlığı dilekleri ve iyi niyet temennilerinden dolayı tekrardan teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
Yeni Zelanda Başbakanlık Ofisi

Mektubun orjinal metni:

Thank you for your kind words.

The Prime Minister has been deeply moved by the support and compassion shown in the wake of the attack in Christchurch, and by the thousands of people who have taken the time to share their condolences.

She has asked me to pass on the following statement:

My thoughts are with the families who have lost loved ones and who are now experiencing unimaginable pain and grief. While I can’t take away this pain, I send the Muslim community my love, as so many New Zealanders have, and the reassurance that I will do all I can to support them. My focus is ensuring those who have been affected have the care and support they need - not just now, but in the coming months and years.

This is a tragic time, and all of New Zealand is feeling the impact. While we as a nation grapple with a form of grief and anger we have not experienced before, the compassion and kindness that has been expressed at community events, on social media, and by people right across the country show us who we are as a nation.

Going forward, I know those are the values we’ll all work hard to protect.

Thanks again for getting in touch.

Kind regards

Dinah Okeby
Office of the Prime Minister

Kaynak: Hurseda

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.